Na predaji liste SNS za Beograd i poznati teniser, glumica, radikali... (FOTO) 1Vojin Radovanović

Nakon što su predali potpise za parlamentarnu listu, predstavnici Srpske napredne stranke i koalicionih partnera, među njima i radikala, predali su potpise Gradskoj izbornoj komisiji za izbore u Beogradu, koji se održavaju 17. decembra.

Ispred GIK-a bilo je okupljeno par desetina njihovim aktivista i funkcionera, među njima i teniser Janko Tipsarević.

Na predaji liste SNS za Beograd i poznati teniser, glumica, radikali... (FOTO) 2
Vojin Radovanović

Bili su i Ana Brnabić, Aleksandar Šapić, Vladimir Orlić, Siniša Mali, Darko Glišić, glumica Iva Štrljić, kao i dvoje pripadnika Srpske radikalne stranke. Bilsi su i Živorad Nikolić i Nebojša Bakarec, kao i Bojan Torbica (Pokret socijalista).

Pripadnici SRS nosil su ruske lente, njihov tradicionalni znak podrške ruskoj agresiji na Ukrajinu.

Na predaji liste SNS za Beograd i poznati teniser, glumica, radikali... (FOTO) 3
Vojin Radovanović

Šapić je nakon predaje potpisa rekao da opozicija ima antidržavne i antisrpske stavove poput priznanja Kosova, sankcija Rusiji, priznanja genocida, te da te teme imaju veze sa gradskim temama jer Beograd nije na Grenlandu, nego u Srbiji.

Brnabić je navela da je lista skupila 18.836 potpisa građana, rekavši da je to „apsolutni rekord“. Druga na listi je profesorka Jelena Drulović. Na listi će biti kardiolog Arsen Ristić, kao i Janko Tipsarević, Slobodan Soro, Iva Štrljić, Nataša Kerkez, kao i Mihajlo Gordić, predsednik Saveza gluvih i nagluvih, navela je Brnabić.

Novinari su za Šapića i Brnabić mahom imali pitanja vezana za odluku United media da ne emituje politički marketing, ali i za imenovanje Milutina Jeličića Jutke, bivšeg predsednika opštine Brus, osuđenog zbog krivičnog dela „nedozvoljene polne radnje“ nad zaposlenom u Opštini Marijom Lukić, u privremeni organ opštine Brus, kao i koaliciju s radikalima.

Brnabić je navela da je ona „krivac“ za koaliciju sa SRS, kao i da je predsednik Srbije imao rezerve kada je ova saradnja u pitanju. Govoreći o pitanju imenovanje Jeličića Jutke, navela je da Vlada samo odobrava formiranje privremenog organa, ali ne bira njihove članove, nego da to čine odborničke grupe. Poručila je i da mediji United media, kako kaže, samo se bave političkim martetingom, te da im jedan politički marketing odgovara, a drugi ne.

Aleksandar Šapić je, govoreći o radikalima, rekao da koaliciju s radikalima u gradu prihvata jer ova stranka nema, kako smatra, antidržavne stavove, kao i da bi odbio da, na primer, SNS uđe u koaliciju sa PSG-om ili ZLF-om – jer su ove stranke antidržavne i antinacionalne.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari