SNS: Saopštenje Stranke slobode i pravde je "nebuloza" 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) Novog Sada ocenio je danas da saopštenje Stranke slobode i pravde (SSP) kako navodno „vlast SNS generiše mržnju prema sopstvenim građanima i koristi nasilje u obračunu sa svojim neistomišljenicima“, predstavlja „nebulozu kakvu još samo njihova matična, Demokratska stranka, može da plasira u javnost“.

Novosadski odbor ocenjuje da je saopštenje SSP „zbog bolesne želje za povećanjem više nego skromnog rejtinga prepuno laži u svakoj rečenici“, navodeći da se masovna tuča u subotu u Ulici Laze Telečkog dogodila oko 18 sati, a ne posle 20 časova, kada je zabranjen rad ugostiteljskih objekata.

Policija je reagovala u najkraćem roku, a to očekujemo i od pravosudnih organa, navodi SNS, tvrdeći kako taj „nemili događaj nema ama baš nikakve veze ni sa jednim funkcionerom, niti članom Srpske napredne stranke“.

Novosadski odbor SNS podseća da policija reagovala i na sličan događaj nedavno u Temerinskoj ulici zbog tuče i zbog rada objekta posle 20 časova.

Proteklih dana inspekcije i policija su širom Srbije intervenisale u više od 1500 slučajeva organizovanja tzv. „korona žurki“ u cilju sprečavanja širenja zaraze, ali i poštovanja zakona, navodi u saopštenju SNS, naglašavajući kako se „trudi da joj borba protiv kriminala i nasilja bude jedan od prioriteta u delovanju“ i da „građani to svakodnevno prepoznaju“, zbog čega ima „na svim izborima, od lokalnih, preko pokrajinskih do republičkim daju bezrezevnu podršku“.

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je ranije danas da vlast SNS generiše mržnju prema sopstvenim građanima i koristi nasilje u obračunu sa svojim neistomišljenicima, šaljući na taj način poruku da je nasilje dozvoljeno.

Podsećajući na seriju huliganskih tuča proteklog vikenda sa više od 20 učesnika, među kojima preovlađuju maloletnici, šest povređenih i upotrebu noževa, palica, šipki, šrafcigera i kaiševa, SSP je naveo da se u Novom Sadu dogodio brutalan obračun u samom centru grada ispred jednog ugostiteljskog objekta, gde su dve osobe teško povređene, ističući da se dogodilo posle 20 časova, kada bi, prema merama Kriznog štaba, ugostiteljski objekti trebalo da budu zatvoreni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari