Srpsko nacionalno veće podržalo protest u Severnoj Mitrovici 1foto FoNet Ana Paunković

Srpsko nacionalno veće (SNV) Kosova i Metohije (KiM) podržalo je danas zahteve Udruženja penzionera KiM koje organizuje protest u severnom delu Kosovske Mitrovice, a ujedno je izrazilo očekivanje da organizatori neće dozvoliti da taj skup iskoriste političke partije.

SNV Kosova i Metohije saopštilo je da ima razumevanje za nezadovoljstvo i brigu Udruženja penzionera, jer je „šovinistička i nedemokratska vlast Aljbina Kurtija svojom antisrpskom politikom u potpunosti ugrozila ekonomsku, socijalnu i nacionalnu egzistenciju Srba na Kosovu“.

SNV očekuje da „organizatori neće dozvoliti da nesreću naroda i skup iskoriste političke partije, pogotovu ne takozvana Srpska lista, koja pored vlasti u Prištini, snosi najveću odgovornost za stanje u kome se naš narod našao“, navedeno je u saopštenju.

SNV je zatražilo od Srpske liste da bude što dalje od skupa i da, kako je navelo, ne pokušava da ga upotrebi za svoje političke ciljeve i „pranje“ od svoje odgovornosti.

SNV je pozvalo sve zainteresovane da dođu na skup u svojstvu građana i time pokažu zrelost, ali i otpor političkim manipulatorima.

„Od toga koliko će današnji skup biti dostojanstven umnogome će zavisiti dalja borba srpskog naroda protiv šovinističke i diskriminatorske politike jednog od najvećeg mrzitelja srpskog naroda Aljbina Kurtija, ali i protiv izdaje srpske vlasti, koja je na delu“, navelo je SNV Ksoova i Metohije u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari