Sonja Biserko: Osujećen plan zaokruživanja „srpskog sveta“

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava za Danas o odjeku njenog teksta za Dojče vele

Ostavite komentar


  1. Ovo je vec teska tragikomika, Snezana Congradin&Sonja Biserko na zadatku. Po ko zna koji put. Probajte bar malo dostojanstva da sacuvate kako bi vas i dalje zvali novinama. Bez da se cita ovaj „clanak“, tacno se znaju teze, cak i raspored reci u recenicama. Cemu onda?

  2. Bajden jos nije preuzeo vlast ali Sonja Biserko vez „zna“ kakva ce biti njegova politika u vezi Srbije i Balkana? Osim izjave nebitnog Servera niko ne spominje Olbrajtovu kao nekoga ko ce biti deo pregovora a Sonja Bserko vec trlja ruke i unapred se raduje kako ce njena idolkinja da „pokaze Srbima gde im je mesto“. Jadno i bedno. Kada smo vec kod „trosenja novca iz inostranstva“, bilo bi zanimljivo procesljati kjigovodstvo i bankovne racune ove „borkinje za ljudska prava“, mnoge stvari bi bile jasnije, narocito onima koji jos imaju iluzija u vezi njenih aktivnosti.

  3. Da, nista novog kod Sonje Biserko decenijama, ni u tom clanku za DW a ni u ovom, jedno te isto srbofobno mantranje. Stvarno je iznenadjenje sto uopste neko i reaguje.

    1. Iskreno, mene jaaako zabrinjava kada vidim da se ovakve osobe ponovo aktiviraju i da dobijaju toliki medijski prostor

  4. Gospođa Biserko: zašto je svima u svetu dozvoljeno da žive u svojoj nacinonalnoj državi sem Srbima, koji žive u četiri države, jedna pored druge, ne računajući Hrvatsku odakle su proterani? I koji je to međunarodni zakon kojim se može oduzeti Kosovo i Metohija od Srbije, sem zakona sile, i po kome po istom principu ne može Srpska biti Srbija? I zašto su Srbi od konstutivnog naroda države i koji su jedini imali državu sa Crnogorcima izgubili sva prava?

    1. Ne žive ni Mađari, Bošnjaci, Makedonci, Albanci, Nijemci, ni mnogi drugi cjelokupno u svojoj nacionalnoj državi, pa šta… Koncept „nacionalne države“ je zastario, ali se u Srbiji još uvijek diže u nebesa.

  5. Na zalost, Danas tesko da moze vise da se nazove novinama a narocito ne nezavisnim novinama. Ovo je vec uveliko Informer liga i to zahvaljujuci ovakvim „novinarkama: i ovakvim tekstovima a samo danas ih ima nekoliko gde botovi koji pripadaju istoj ekipici (Vuletic, Biserko) odradjuju zadatak, tu su jos i „neimenovani diplomatski izvori“, „strucnjaci za Balkan“. A tek je podne.

    1. Samo da te obavestim da je sovjetorus spoljni Lažrov danas u poseti Hrvatskoj i hvali domaćina i njihove srdačne prijateljske odnose…a taj je moćniji od svih biserki i čongradki i pre bi trebalo da se od njega više plašiš jer kako naši stari kažu boj se neprijatelja ali više se boj lažnih prijatelja.

      1. Са таквим знањем можеш бити само громртатски кочић а геометар никако!

  6. Kao sto dolazak Trampa nista nije promenio u sustini bez obzira na propagandu da kao nesto jeste I da kao je tobodze ucinio nesto za Srbiju I Srbe najbolji dokaz da nije je Washingtonski sporazum Koji je katastrofa za Srbijju. Tako nece ni Bajden, tim pre sto Amerika i Evropa a pogotovo Amerika imaju toliko svojih problema da je stvarno naivno verovanje da ce uopste imati vremena da se bave nama . Tako jednako je smesan
    entuzijazam S. Biserko i njenih istomisljenika Kojima se prividja velika Srbija na svakom cosku, kao onaj raznih desnicari pre cetri godine kada su mislili isto tako da je Tramp nekakav mesaja spasilac, sva sreca Bajden nece imati vremena da se bavi sa nama kao sto nije imao ni Tramp

  7. Bar neko da zaštiti Sonju Biserko koja je poznata kao izuzetno demokratična i borac za prava svih eks jugoslovenskih naroda a naročito Srba.

    1. Sonja Biserko se ISKLJUCIVO bori za fizicko unistenje Srba, po mogucnosti uz kompletno ponizenje, kako bi mogla imati opravdanje pred samom sobom za sopstvenu mizeriju…Kompletna nistarija

  8. Vrlo korektno izlozeno. Albright dovela siledziju Dodika red je i da ga odvede, a mi iz Bosne da se oslobodimo kradje, lopovluka i prijetnji

    1. @Srdjo

      A ko je doveo Izetbegovica i ko ce njega da odvede? Korupciju i bogacenje koje on generise, to ti ne smeta? Providna je ta vasa propaganda, jeftinom demagogijom se pokusava postici ono sto se nije postiglo ratovima i to ne samo ovim zadnjima, a to je unitarna BiH, pod dominacijom muslimana, sa Srbima odvojenima od Srbije i pretvorenima u „bosance pravoslavce“. Austro-Ugari nisu u tome uspeli, nece ni Sonja Biserko i Olbrajtova.

    2. Sonja Biserko i „korektnost“?! Mozda i „objektivnost“? Hahahahahahahhahahaahahahaaaa

  9. Sto bi se reklo „sta je babi milo to joj se i snilo“. Bajden jos nije predsednik a vec je uspeo da „osujeti srpski svet“. Komedija. Zanimljivo inace, cak i sa psihijatrisjke strane kako srbofobi, bosnajcki i albanski sovinisti i slicni imaju bas velika ocekivanja od Bajdena, misle da je Bajden njihova zlatna ribica koja ce da im ispunjava zelje a narocito u vezi Srba i Srbije. Bas ce da se razocaraju.

      1. @Цомбе

        Sta je javljas kada pojma nemas. Da li je Bajden usao u Belu kucu i preuzeo funkciju? Nije. Na svake cetiri godine, 20. januara se obavlja inaguracija kada novi predsednik i potpredsednik zapocinju mandat. Zvanicno, Bajden postaje predsednik SAD 20. januara u podne a do tada, Tramp je predsednik SAD.

  10. Iz sporazuma u Sen Žermenu, 1919: „Whereas the Serb, Croat and Slovene peoples of the former Austro-Hungarian Monarchy have of their own free will determined to unite with Serbia in a permanent union.., and Whereas the Prince Regent of Serbia and the Serbian Government have agreed to this union, and in consequence the Kingdom of the Serbs, Croats and Slovenes has been constituted and has assumed sovereignty over the **territories inhabited by these peoples**“.

    Tada samo ti narodi, ali…

  11. Sory Sonja! Americki budzet za 2021 je odavno usvojen i kao sto dobro znate sredstva Stejt departmentu za namenu-mesanje u rad stranih rezima su ukinuta. Mozda se vi javljate na vreme da vas ukljuce za potrosnju u 2022. Godini, ali bez najmanje 8000 americkih vojnika u Afganistanu nema posla ni za vaz ovde na balkanskoj ruti droge. A, podsecanja radi trenutno je u Afganistanu preostalo 2500 americkih vojnika. Dakle Vas Helsinski odbor sveo se na Vas licni rad od kuce.Digitalno, virtuelno i nestvarno. Takvim blacenjem drzave samo mozete da navucete na sebe gnev nekog nezadovoljnog pojedinca.Cemu to kad se u prethodnih 30 godina lepo zaradilo.Amerikanci su ovde regrutovali jos pre pet godina novu generaciju spijuna. Tu nema mesta za vas, jer po redu za vas je penzija.

  12. „Hearing“ је расправа, а не буквално превод- „слушање“.

  13. Ne shvatam toliko zlo u jednoj osobi,toliku mrznju prema svemu Srpskom.
    Postji more podataka da je npr Hrevatska stvorena na genopcidu*Jasenovac,Jadovno,Livno,Duvno,…( I to je u redu kao I cinjenica da je hrvatski sponsor Nemacka,drzava odgovorna za genocide nad Jevrejima I mnogim drugim narodima,samo Srbija ne valja!!!
    Svaka cast Biserko,nastavi tako.
    I jkos jedno da napisem,|NISAM za Vucica,da se zna.

  14. Nevladine organizacije su paraziti, koji zive na racun toga sto pisu protiv svoje zemlje i svog naroda. A, Biserko je voditeljica, tog krda.

  15. Prvi su o“ srpskom svetu“ govorili Vulin, Dodik i Vučić, a ne Sonja Biserko, Vulin je čak Vučića proglasio predsednikom svih Srba, ma gde bili.
    Sonja Biserko, kao i bilo ko drugi, ima slobodu da komentariše te tvrdnje Vulina i Vučićevog okruženja, ona nema nikakvu izvršnu vlast, pa ni na koji način ne može štetiti Srbiji i RS.
    Zašto ta ekipa profesionalnih patriota voli da etiketira izdajnike i strane plaćenike, to samo oni znaju.

  16. Bajden je Supermen. Vec je sprecio „plan o srpskom svetu“ a sledece nedelje resava Kosovo te ona albanska tvorevina postaje prava suverena i nezavisna drzava i zauzima mesto Kine ili Rusije u Savetu bezbednosti UN-a. Srbija naravno priznaje tu megagiga drzavu i na sred Knez Mihajlove se otvara i ambasada sa pratecim statuama Tacija i Haradinaja, Republika Srpska se naravno ukida a svi Srbi iz BiH odusevljeno prihvataju da budu Bosanci pravoslavci… To je za sledecu nedelju a tek sta ce biti posle toga… Nebo je granica. Pitanje je da li je Sonja Biserko sve ovo smislila na suvo ili je neka supstanca u pitanju?

  17. Posle ovakvih novinara i SONJE ne preostaje nam ništa nego da i dalje glasamo za VRHOVNOG VIRUSA ACU.

  18. Poštujem pravo svakog našeg gradjanina da domkratski iznese svoj stav. Ali nije mi jasno zašto G-dja Biserko smatra da Amerika ima pravo da Kosovo drži pod svojim uticajem, a da Srbija nema to pravo??

    1. Mora da cuva svoju porodicu, dobro placaju! Zena to shvata kao posao, prima platu za to, sta mislite ko finansira to planinarenje?

  19. Gle ali im ne smeta zaokruživanje albanskog nacionalnog korpusa u jednu državu. Licemeri i pokvarenjaci.

    1. Da si u tolikoj meri opterecen Srbima i da jos i da ti na racun lezu ozbiljne sume novca od „grantova“, ne bi ni tebi smetalo da Albanija dodje i do Terazija.

  20. Izumire polako i vasa vrsta. Sve vas je manje i manje. Vi sto trabunjate trideset godina protiv svog naroda. Srecom,nema novih lica medju vama. Ostale samo polufosilizovane narikace

  21. Osujećen lažirani srpski plan „Potkova“ i sledeći, „Šišanje majmunova“, a zaokruživanje „srpskog sveta“ mogu da osujete jedino Srbi sami – ako im to ne treba. Ako im treba, Sonja može samo da se puši i da besno gleda.

  22. Biserko,dosta izležavanja treba opravdati novac koji dobijaš sram da te bude još se nismo oporavili od posledica kojima je i biserko doprinela ponovo ista prica o velikoj srbiji to je već ofucano,krivi su i mediji što joj daju ns značaju,beštija jadna

  23. Sonja Biserko, zašto se niste toliko borila za prava Srba u Hrvatskoj kao da živiš u Zagrebu, Sarajevu ili nedaj bože u Prištini. Po čemu će te u Beogradu pamtiti kao zlo od žene i Soroševog plaćenika.

  24. Poštovani urednici u „Danas“
    Bez obuira kiju rubriku uredjujete, poštovani novinari „Danas“, raditi za ove novine koje promovišu ovaj sadržaj i verovatno „plaćen zadatak“ Sonje Bisetko ( svesno sam izostalila reč „gospodje“ pošto je to skupa reč i mora se zaslužiti ali i potvrditi) zaista ste se ne „srozali“ već skotrljali naniže. Da li mrzeti svoju vlast znači da zaista mrzite Srpski narod ako prizivate zlo i nesreću kao Sonja Biserko. Žena koha mrzi Srpski narod i to je potvrdila svojim izjavama i delima više puta. Nisko, nemoralno, neprofesionalno su reči koje idu uz ovaj tekst i vas koji ste dozvolili da se piše u „Danasu“ na ovaj način. Ovo je poruka od nestranačke licnosti, intelektualke, koji dobro vidi i zaključuje ali i poznaje činjenice vezano za život Srba preko Drine.

  25. Ne razumijem,nastojimo da prezivimo,a gospodja prica o „velikosrpskom“ projektu,nekom „zaokruzivanju“…Pa,niko nije odgovarao za zlocine u Foci,Kravicama,od pokolja u Cemernom sud BiH pravi sprdnju,snimci direktnih naredjenja Atifa Dudakovica za ubijanje,spaljivanje,pa i silovanje mogu se naci cak i na you tube-u,prave opet lakrdiju u sudu BiH.Pa,covjece,to je legalizacija ubijanja i protjerivanja srba,ako to nije fasizam…I na kraju izjava gospodje Biserko „zaokruzivanje velikosrpskog projekta“.Ali adut je uvijek Srebrenica(a,evo,osudjeni su svi za to,i po komandnoj odgovornosti i nekomandnoj).Zlocin je zlocin,zlocinac ima svoje ime i prezime su prazne fraze…Ocigledno da postoje neke prece zrtve i neke skuplje suze,a takodje i preci zlocini…25 god. od rata,mi kad ovo spominjemo,servira nam se krilatica „ne moze se od agresora praviti zrtva“.Zamislite samo tu kolicinu bezobrazluka,znaci svoje mrtve ne smijemo ni pomenuti,a ne jos da trazimo pravdu za njih.Upravo u tom Cemernom mi je poklano(ne ubijeno,nego na zvjerski nacin poklano)dobar dio familije,u ratu sam bio dijete i gadjan sam snajperom iz opkoljenog „grada zrtve“ Sarajeva.I muka mi je na kraju,kad mi pocnu spocitavati „velikosrpsku“ politiku.Samo smo mi imali neku politiku,svi ostali su tu bili,eto tako,samo „zrtve“

  26. Ona ima Srece sto zivi u Velikoj Srbiji koja joj daje Velike slobode Demokratije koja vlada u Velikoj Srbiji.
    Kazacu samo „novičok“ druge Demokratske zemlje kao sto je nemacka, Samen otruju coveka pa optuze nekog drugog.

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.