Šormaz odgovara Vulinu: Odustajanje od EU znači pad plata sa bednih 500 na „boljih“ 100 evra

Ostavite komentar


  1. Dok nismo bili na putu u EU krajem 80-ih moji roditelji su imali 3000 USD platu. Od kad smo na putu u EU sve je gore i gore

  2. bravo.dosta ideala i mitomanije.kako je Vulin onomad govorio….Hristos se rodi,Vaistinu se Lenjin rodi.

  3. Pod 1: Cijom smo to voljom postali kandidati za EU? Gradjana na referendumu ili politickom voljom vladajuce ekipe? Pod 2: Tek kada EU odustane od poglavlja 35, mozemo razmatrati ocemo ili necemo na taj put! Pod 3: Kako stvari stoje u zemljama EU, trebaim neko da podle ove lumperajke pokupi srcu i ugasi fenjere, ako i za to budu imali petroleja!

  4. За 20 година једино што је паметно рекао.Хвала му на томе.

  5. 80-ih godina, pre EUropskogputa moji roditelji su immali platu oko 3000 dolara. Meni su u vojsku svake nedelje slali po 100 dinara sto je bilo oko 140 maraka(jedna marka bila je 7 dinara). Otkada smo na EUropskom putu zivimo sve gore i bednije

  6. Stranci ovde ulažu zato što im se isplati, a ne što želimo u EU. Zašto ti isti sarađuju i sa Kinom i još uvek i sa Rusijom? Verovatno iz interesa. I Šormaz ovako givori iz interesa,a ne svojom glavom. Od 2000.g. sve svi političari govore o ulasku u EU, samo bla,bla,bla. Kao da građani ne umeju da razmišljaju i ne vide suštinu EU,NATO-a. Jednostavno, ovaj narod uz sve mane,ima dušu i nepogrešiv osećaj za pravdu. To se ne uklapa u „evrpske standarde“ koje karakterišu gramzivost,pohlepa,usavršena korupcija na najvišem nivou,izrabljivanje slabijih,otuđenost,odsustvo empatije i mnogo toga što je nespojivo sa našim mentalitetom.

  7. Predlažem Šormazu neka se zauzme da Vlada donese „uredbu“ i da reši sve probleme. Jedino tako bi mogao da shvati da je Vlada izvršni a ne zakonodavni organ, tim pre što Uredba ne može da zameni zakon. Zbog toga ni jedan sud ne može da donese presudu na osnovu uredbe nego samo na osnovu zakona. Neka se ovaj prepametni političar priupita na osnovu čega su onda kažnjevani oni koji su navodno kršili policijski čas u vreme korona terora?

  8. @Dejan Tokom 80ih smo trgovali uglavnom sa Zapadnom Nemačkom, naši ljudi radili tamo i slali doznake, preprodavali kopije nemačke robe zemljama u razvoju, koristili nemački tehnički standard u industriji. . . A onda su stigli SPS-SRS-JUL i naša ekonomija propala. Sad se oporavljamo al’ sporije nego ostali zbog Julina i njegovog bossa.

  9. Pa ta EU nam i diktira male plate,jer im trebamo kao jeftina radna snaga,kao Bugari,Rumuni,Slovaci itd.Ovima prvima su plate realno mnogo manje od tih 500e,a ovima poslednjima i onima itd su nešto veće za rad subotom i 10-12 sati radno vreme,ali zato im je struja skuplja 4puta,voda 6puta,plin 2-4puta,i još mnogo toga.

  10. KO IMA ispod BG.500 evra!Me so je od juce 1kg 680 din.I to obicno Svinjsko! KO ga bre ti zaludjujes predsednice lovackog saveza!

Ostavite komentar


Politika

Jovanov: Vučevićeva vlada mora da nastavi Vučićev put 8

Jovanov: Vučevićeva vlada mora da nastavi Vučićev put

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanvov istakao je danas, govoreći o ekspozeu mandatara za sastav Vlade Srbije Miloša Vučevića, da je važno "da se nastavi politika koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić definisao i prokrčio joj put".

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.