Slučaj prostitutke Suzane P, koja je početkom februara uhapšena na ulazu u Skupštinu Srbije i čiji je domaćin trebalo da bude jedan poslanik Srpske radikalne stranke, i juče je u parlamentu bio glavna tema. Iako je u tabloidnim medijima objavljeno, a po skupštinskim kuloarima se uveliko spekulisalo, da je „domaćin“ Suzani P trebalo da bude srpski radikal Sulejman Spaho, niko te spekulacije nije mogao da potvrdi.

– Nisam video nikakve dokaze o tome, sem što se u medijima pominje Spahovo ime. Sve dok nam se ne ponude iole relevantni dokazi, odgovorno tvrdim da to nije tačno. Spaho je ozbiljan porodičan čovek koji ima ćerku i unuka i uvek je dostojno reprezentovao SRS – rekao je zamenik šefa poslaničke grupe SRS Aleksandar Martinović. On je naveo da je razgovarao sa Spahom i da mu u potpunosti veruje na reč da “ta osoba“ nije dolazila kod njega.

Na pitanje da li će poslanik SRS biti sankcionisan ako se ipak utvrdi da je osumnjičena za prostituciju pokušala da ga poseti u zgradi Skupštine, Martinović je rekao da bi u tom slučaju poslanik bio kažnjen u skladu sa odlukom stranke. On je istakao da ceo slučaj deluje „degutantno“ i da veruje da „najveći deo građana Srbije takve montirane pikanterije zaista ne zanimaju“.

Sulejman Spaho ni juče nije bio dostupan za komentar, potvrdu ili demanti spekulacija da je on pozvao Suzanu P. u zgradu Skupštine Srbije.

Predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović kaže da bi najbolje i najkorektnije bilo da poslanik, kod koga je prostitutka želela da dođe, sam prizna odgovornost.

– Da je ta osoba došla kod mene da me vidi, ja bih to obelodanila. Sve drugo bi se kosilo s neovlašćenim otkrivanjem službene pozicije – rekla je Đukić-Dejanović. Ona je istakla i da je u ovoj godini među mnogobrojnim građanima koji posećuju parlament utvrđeno da je za četvoro njih bila raspisana potraga, kao i da je uglavnom reč o potragama zbog saobraćajnih prekršaja.

– Služba obezbeđenja je sve to identifikovala i protiv tih osoba je pokrenut postupak. Što se tiče sporne osobe, ona nije ugrozila funkcionisanje Skupštine, niti bilo kog pojedinca – kazala je predsednica parlamenta i upozorila da se možda radi o ženi koja ima zdravstvenih, mentalnih problema i da bi u takvim okolnostima otkrivanje identiteta bilo i etičko pitanje.

Slavica Đukić-Dejanović je istakla da se zalaže da Skupština Srbije, i pored spornih slučajeva, i dalje bude otvorena za građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari