SPO predložio Vladi Srbije i Skupštini Beograda podizanje Trijumfalne kapije

Ostavite komentar


  1. Ideja je gluplja čak i od jarbola i gondole, ali sreća u nesreći je što se trijumfalne kapije nije dosetio neki istaknuti naprednjak ili sam vođa. U tom slučaju ne bi nam ginulo devastiranje parka I izlaganje podsmehu normalnog sveta.

    1. Ideja jeste glupa do bola, ali se vec razmatra na vladi. Tako da nemojte da se mnogo radujete da nece da prodje. Jos kad vodja objavi da je to njegova ideja. Ma, ima da ide kao podmazano. A placacemo naravno mi.

  2. Evo Ja predlazem da vi ix Spo-a,nestanete,,a ne da Dani dajete razlog,da ona radi sta hoce i Bg-u.

  3. Što smo gori, to nam više trijumfalnih kapija treba. Šta će nam budućnost, kada lepo možemo živetu u lakiranoj prošlosti. Treba malo pročitati šta je pšisao dimitrije Tucović o balkanskim ratovima.

  4. Aleksandar Cotric poslednji Mohikanac samoistrebljenog plemena SPO ciji je jos uvek poglavica Vuk Draskovic a prva „skvo“ Danica Draskovic, inace dobro ukorenjena u Upravnom odboru „NIS-a“, patriotski nema sta. Vi gospodo „preostali“ iz licnih interesa iz nekadasnjeg SPO-a a danas imate „uticaj“ na biracko telo kao i na politiku Srbije, poput tih izcezlih americkih Mohikanaca na Americki Kongres, bilo bi vam bolje da ste se samougasili i ostali deo „promasenog“ srbijanskog visepartizma, vise bi vas narod ( koji vas je podrzavao devedesetih ) postovao. Nekada veliki SPO danas je jedan obican „ispuseni opusak“, koji vise ni teoretski ne postoji, nego se ovako s’ vremena na vreme pojavljuje sa nekim nebulozama poput ove Cotriceve „Trijumfalne kapije“u Beogradu. Gde mislite da je „posadite“ gospodo ? Imali vise mesta u prestonici pored svog ovog naprdnjackog Vesicevog kiceraja i umobolnih „poduhvata“ poput „fontana“, raskaldrmisanoj Skadarliji, tzv Nacionalnog jarbola, gondole na Kalemegdanu … itd itd. Bolje bi bilo da se malo dobrano prisetite sta ste vi uradili od Beograda kada ste u onom jadnom periodu bili „vlast“ i kada ste prestonicu veoma „usrecili“, od vas je i krenuo ovaj sunovrat kako u Beogradu tako sirom Srbije. P.S. u potpisu bivsi clan „onog“ SPO iz devedesetih i osnivac koji je verovao u cast i postenje u iskrenu obnovu a ne laz i prevaru.

  5. „Prvo skoči pa kaži hop“! Prvo Srbija treba da preživi (ako uopšte preživi?) crveno-crnu ratnu avanturu, koja kao što vide svi još uvek traje, samo se čeka neki naš FIRER iz naše pivnice, da zapali i ovo malo jada i bede što je od Srbije ostalo.

  6. Tpicna malouracunljivost ideja, predloga i zamisli kao u njihovog vodje ! Baba gori a selo se ceslja…

  7. Kakva genijalna ideja. Kad mogu braća Makedonci da naprave sprdnju od Skoplja, dižući razne kapije i monumente, što se mi ne bismo posprdali sa Beogradom. Zamenik jedva čeka. I, da, hoće li dobra Dana i ostali članovi raznih upravnih odbora da pripomognu u finansiranju, od svojih skromnih i ničim zasluženih apanaža, ili će opet sve po leđima sirotinje?

  8. Kakva glupost! Trijumfalna kapija se podiže posle nekog trijumfa, ne u bedi i propadanju. Patetična propaganda neće spsiti propalu stranku prebogatog vođe.

  9. Dakle, prošli pokušaj da se u Beogradu podigne trijumfalna kapija propao je, jer je država propala u ratu. Teško je naći bolje opravdanje da se otkaže podizanje takvog objekta.
    Inače, u Beogradu već postoji jedna trijumfalna kapija. Podignuta je u 18. veku u Donjem gradu Beogradske tvrđave, u čast austrijskog cara KarlaVI.
    Ovaj aktuelni predlog stvara nedoumicu da li ga je Aleksandar Čotrić potpisao u svojstvu političara ili satiričara. Ako je ovo drugo, onda predlog vredi realizovati, jer bi takva trijumfalna kapija bila neiscrpan izvor inspiracije za čitave generacije satiričara.

  10. E, samo nam nedostaje ta „trijumfalna kapija“, sve drugo imamo i drzava je uredjena pa nam nista vise nije potrebno!
    Imacemo gondolu, jarbol, most na suvom – u parku, na biletarnicama sns vec su u prodaji (jos od poslednjih beogradskih lokalnih izbora) karte za metro (nepostojeci), narod prosto iseca da mu fali ta kapija.
    Dobro se setila se ova propala ekipa vuka draskovica, vucicevog koalicionog partnera.
    A u drzavi caruje kriminal koji rezim, ciji je spo partner, organizuje i u njemu aktivno ucestvuje!
    Zemlja je doslovno opljackana, narod apsolutno osiromasen, ponizen, svakodnevno vredjan od predsednika drzave i njegove kamarile, pravo je suspendovano i ne postoji, zdravstvo unisteno, obrazovanje upropasceno – cveta trziste laznih diploma, primitivizam, neznanje, nemoral i kradja su postavljeni kao najvise drustvene vrednosti, mladi beze u inostranstvo, starije drzava masovno istrebljuje dobrim zivotom…Tako da ce ta „trijumfalna kapija“ definitivno da resi sve probleme ovog pobedonosnog, jadnog, bednog, ponizenog, opljackanog i nadasve glupog naroda.

  11. A jel’ može i onaj jarbol od 200 metara da se stavi uz tu kapiju, pa da svi angažovani vide neku dobru korist u svom džepu?

  12. Zemlja grca u korupciji i nemoralu a vi bi da gradite trijumfalnu kapiju. a vas koalicioni partner ili bolje poslodavac bi da gradi nekakav jarbol i zicaru sa Kalemegdana. Oni me ne interesuju oni su velika prevara, ali vi SPO sta je sa vama. Nekad neslomivi Vuk Draskovic danas je obicna krpa.Niocemu se ne izrazava explicitno,samo se uhvatio priznanja Kosova. Kosovo je otislo i nije njegovo da otom prica. To je proslost i stvar tehnike kako to preboleti. Deluje, nazalost korumpirano i ne zainteresovano, nekad lider u borbi protiv sile i nepravde. Nista novo i nepoznato. Dogadja se i ovde i svagde.

  13. Katastrofa u Srbiji uvek je pocinjala nacionalnim zanosom, i istorijskom slavom kojom se nasi savremenice zele okititi. Kosovska Bitka, Prvi svetski rat, Rat 1998-99… samo su posluzili vlasti da nam obecaju slavu nebesku kroz godine odricanja i patnje. Po ko zna koji put SPO zeli u politicku arenu, pogotovo zato sto je opozicija u bojkotu izbora, pa je sansa da Draskovica ponovo gledamo u skustini 100%.

  14. U nedostatku značaja SPO prosipa nebulozne ideje i predloge. Trijumfalna kapija u ratovima u kojima smo izgubili trećinu stanovništva, i zašta. Za neku utopijski tvorevinu. Ponosimo se, a tugujem. Meni su svi pradedovi izginuli da bi SPO predložio da im se posle sto godina gradi kapija, a ni groblja im se ne znaju. Ostavite se Čotriću i Draškovići takvih gluposti. Prvo da im pronađemo i uredimo groblja.

  15. Komentari ispod ove inicijative govori o količini posejanog defitizma od 1945. godine do danas. Nadam se da neće cenzor obrisati bar ovu jednu podršku predlogu.

  16. Još se bavi politikom, uvlači se vlasti, zamlaćuje narod „slavnom prošlošću“ a stariji brat mu je zbog takve politike sad u inostranstvo otišao pre 2 godine

  17. Postovana redakcijo Danasa. A zasto mi moramo da citamo ovakve idiotske ideje u Vasem listu. Aman bre. Koji je faktor SPO i Cotric u mom zivotu da bih kao citalac Danasa bio informisan o tome sta on ima od ideja. Imam i ja ideju da porusim sve fontane u Beogradu i posadim cvece. I? Koga zabole za moje ideje? E pa isto tako….

    1. Srbija treba da slavi pobede iz prvog i balkanskih ratova a ne poraze Slobodana koji je srušio te pobede sa početka veka..

  18. Triumfalne „kapije“ se grade u trenutku nekog triumfa, sve posle toga je bezsmislica, pogotovu posle celog jednog veka. Zar nisu dovoljni Spomenik neznanom junaku na Avali i Pobednik na Kalimegdanu? Ono što kao konzervator u penziji zameram toj generaciji koja se blagovremeno odužila junacima koji su se borili za slobodu, je to što je bilo uklonjeno srednjevekovno utvrđenje Žrnovo. To daje jedan gorak ukus. Sve ostalo čini pravu meru simboličnog oduženja.

  19. Bravo Cotricu sjajna ideja. Idi slikaj onu u Parizu, pa mi isto tako. Nego obzirom na zasluge u razvoju NIS-a i naftne industrije u celini, ajde da napravimo rtoranj Burdz Dana i in sce nas podsecati na vekovno prijateljstvo sa arapima, ali i na Danu i njen nemerljiv doprinos razvoju naftne industrije kod nas. Koja Dana? A koju Danu znas?

  20. Da pitamo Danu sta ona misli. zar oni jos postoje, bolje da se ne javljaju, jer je sada prioritet gondola.

  21. Jer to po ugledu na kič grad Sjoplje. Ma dajte ljudi nešto što će doneti boljitak u životu običnog čoveka i njegove porodice. Taj „kamen“ se ne jede, dajte veteranima i nivalidima rata pomozite, hajde da nam se deca ne sče SMS porukama i td i td.Ne bih dalje komentarisao ovu…

  22. Tuzno je koliko srpski mediji, i net jurisnici srpskih sluzbi dostizu dublje i dublje nivoe prostakluka kad je u pitanju predlog SPO-a. Tuzno je da pod Sluzbinom upravom srpski narod samo zna za kukanje i jadikovanje, a bukvalno svaka zemlja na svetu ima spomenik svojim velikanima. U Americi je Mount Rushmore, planina gde su uklesani likovi americkih predsednika. Ej bre, cela planina. Pavle Jurisic Sturm je dosao iz Nemacke da se bori za Srbiju, koliko je bilo Poljaka, Ceha, Jevreja, Slovenaca, Bosnjaka, koji su prihvatili srpsko nasledje tada da bi ugradili zivote u Srbiju. Od 1991 Srbi samo beze od vojske. Pa logicno je da je tadasnja Srbija nesto dobro radila kada su se drugi otimali da se bore za nju. Tako da, naravno dajemo podrsku ovom predlogu SPO. A jednoga dana i da se digne spomenik srama poniznosti naseg naroda srpskoj Udbi, da se vise nikada ne ponizimo.

    1. Ti bi po ugledu na Amere izgleda mi da ukleses Milosevica i Vucica,Tadica,Broza?Cime su to zasluzili,sto zaostajemo za normalnim svetom bar 50.godina?

      1. Gde si Botu ugurao sa ovom komunjarskom bandom? Bota tadić je bio kompromis dve porodice u vlasnoj familiji ali neuspeo i brzo smo se vratili na stare najluđe staze.

  23. Konacno jedna dobra ideja i prava inicijativa. Srbija zasluzuje svoju trijunfalnu kapiju posle velikih pobeda svoje vojske. Bravo za SPO.

  24. Svaka cast gospodine Cotricu!Ovo je razlog da se vratim u Spo,pozivam sve clanove Poksa da se vrate jedinoj pravoj i prvoj monarhistickoj stranci.Ziveo Spo,zivela Srbija!

  25. Ovaj predlog Srpskog pokreta obnove verujem da ce da obraduje sve dobronamerne ljude u Srbiji .Ovaj spomenik cekamo duze od sto godina i bice simbol istorijskih pobeda i herojstva u Prvom svetskom ratu.Vreme je da srpski narod povrati svoje dostojanstvo i samopostovanje koje mu je komunizam oduzeo.Da i mi imamo nesto kao sto Madjari imaju Kolonadu ili Spanci Kastiljo Kolomares.Predlog SPO dolazi u pravom trenutku.Zasluzuje snaznu podrsku svakog u Srbiji ko postuje njenu istoriju i veruje u njenu buducnost.

  26. Trijumfalna trafika ili neka trijumfalna nadgradnja je više u njihovom stilu…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.