SPS: Podići spomenik Branku Pešiću 1Foto: SPS

Predsednik Socijalističke partije Srbije, (SPS) Ivica Dačić i Aleksandar Antić, kandidat za gradonačelnika Beograda liste „Ivica Dačić SPS – JS Dragan Marković Palma“, govorili su na skupu povodom obeleћavanja godišnjice smrti nekadašnjeg gradonačelnika Beograda Branka Pešića.

„Rad Branka Pešića i njegova zaostavština treba da budu danas cilj svakog političara i svakog funkcionera, da dostignu bar jedan deo njegovog uspeha“ , rekao je Dačić, prenosi SPS.

On je istakao da „važni datumi iz naše prošlosti moraju da se obeležavaju jer su deo nasleđa kojim se ponosimo „i zato zadužujem socijaliste da obeležimo 100 godina od rođenja Branka Pešića iza koga je ostala priča o poštenju i posvećenosti svom gradu“.

„Branko Pešić je najveći neimar Beograda, gromada od čoveka. Imao je hrabrosti da sagradi Beograd, velika stambena naselja, najznačajnije saobraćajnice Beograda, izgradio je Gazelu, auto put, gotovo sve sportske centre, a mi baštinimo njegovo delo i s novom energijom nastavljamo da razvijamo Beograd“, rekao je Antić.

Socijalistička partija Srbije pokreće inicijativu da se Beograđani oduže legendarnom gradonačelniku i da se najzad podigne spomenik Branku Pešiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari