SPS: Ponosni na politiku Slobodana Miloševića

Užički socijalisti obeleželi 30 godina od osnivanja SPS

Ostavite komentar


  1. Ponosni na politiku Slobodana Miloševića?
    Komunisti ostaju komunisti, ili… OK – nacional-socijalisti – isto…

    1. Na 8.kongredu SKS pobedila izgubila je struja titoista,koji su hteli da naprave reforme,bili su svesni realnosti,dobila je struja Slobina,neostaljinisticka,koja nije bila ne samo za reforme,neho ni za status quo,hteli su 40.god unazad.Dok je cela istocna Evropa,koja je bila pod sovjetskom cizmom,u stampedu bezala od njih,fotle su milosevicevci gurali Srbiju,koja nije bila pod Sovjetima,pod rusku sapu.Sada imamo sta imamo,zahvalite se SPS-u.

      1. I izveli drzavni udar 9. III kada su izveli tenkove na gradjane Beograda.
        Istina je da su Tito i Kardelj probali da potpuno napuste komunizam i uvedu visestranacki sistem, kasnih 60-tih. No, braca Rusi su zapretili da ce KPJ da onda izvace iz ‘Komunisticke internacionale’ i organizovali ultra-levicarske demonstracije 1968., koje su bili prvi veci protest protiv Tita. Naravno Tito, kao Tito, odmah je gledao da zastiti svoje licne interese, te se jos tada SFRJ prakticno raspala. Vojni vrh se u naredne dve decenije dramaticno deprofesionalizovao i okrenuo u-levo.
        Najgora opcija za Srbiju je bilo koncentrisanje korumpirane KPJ birokratije u Beogradu i Vojvodini u narednim decenijama, te je Srbija jedina ostala bez patriotskog pokreta. Zato se SPS/JUL vrh ocajnicki drzao naziva ‘Jugoslavija’ i pokusavao da za ruske interese odrzi zahednicu sa drugim narodima bivse SFRJ.
        Sada gledamo repove te anti-Srpske zavere u pokusajima da se Srbiji pripoje Crnogorci i Bosanci!

    1. Tako nam i treba kada nismo 5tog oktobara završili posao. Biti ponosan na coveka koji je uništio nasu celekupnu istoriju i bacio nas u ponor, trebalo bi da bude krivicno delo a nazalost je kasno

      1. Ko nam je kriv sto nisu 6.oktobra visili od Terazija do Kalimegdana.Komunisticka bagra.

    1. Na studentskim protestima početkom 90tih tadašnji omladinci koferče i ostala julovske ali i radikalska bratija zviždali su iza milicajske zaštite na neosakaćenu himnu bože pravde koju su pevali studenti sa BU u protestu i zviždali na pomen o ideji proglašenja Srbije kao države. A gledajte ih i slušajte danas, sramotno posrnuće jednog malog naroda na brdovitom Balkanu. Još se bodre u nadi da će neko od srbalja prihvatiti veličanje miloševića jednog od najvećih satrapa srpskog naroda i ostalih naroda koji su delili ovaj prostor s nama.

  2. Ko se seca devedesetih, zna kako je stvarno bilo,a to sto su digli glave i razmahali se,e za to ima mnogo zasluznih. Kad sazrimo kao drustvo,odredicemo im pravo mesto .

  3. Ponosni na politiku Slobodana Miloševića??? Da je pravde, svi vi bi tek sada odsedeli prvu trećinu kazne.

    1. Borise Tadiću , ovo si ti oživeo.Da 2020 čitam kako je Sloba bio maltene Karađorđe a ne najveći zlotvor u istoriji Srbije.Čovek koji nas je vratio 50g unazad i ìz zagrljaja Eu i zapadne civilizacije odveo na daleki istok i ratove.Kriv za 1.0 milion raseljenih Srba i naravno za zločine i protiv svog i protiv drugih naroda Daleko od toga da je jedini krivac za haos u SFRJ , imao je on svoju braću po gluposti i krivici , Izetbegovića i Tuđmana.Sve u svemu da je bilo pameti 6 oktobra 2000 trebali su biti zabranjeni kao i Srs i Jul.Dno crveno crne koalicije, nikada vam smrt oca oprostiti neću u bolnici bez lekova kao zadnja stoka.To je vaš sloba , zlotvor koji je svaku srpsku kuću zavio u crni barjak .Proklet bio….

        1. DS ili ti Boris Tadić nije želeo dogovor sa DSS već je ušao u koaliciju sa SPS.Dakle jeste politički oživeo SPS lagano umiven pod Dačićem.Dakle DS je katastrofalnom procenom predsednika stranke, kuma šuleta & druga Krleta i sličnih likova umesto prirodne saradnje sa strankama koje su u većem delu programa srodne sa DS , ulazi u savez sa naslednicima Saveza komunista.Tako da Marija pogledajte malo odluke DS posle smrti Đinđića pa da onda raspravljamo ko je koga oprao.Verovatno vaš Boris nije sa Mikijem Rakićem pomogao stvaranje SNS ? A ko je ostavio mandate njima kada su napustili Radikale? Ja ili vlast oličena u Borisu?Boris je unakazio Srbiju, i nije iskoristio šansu koju je imao.To su činjenice.Ne mislim da je imao loše namere daleko od toga ali Srbiju nije dobro vodio.Zato sad imamo ovo što imamo a to je diktatura.Pozdrav!

        2. Nisi u pravu,najveci krivac za povampirenje ovih zlikovaca i dolazak kradikalana vlast je Boris Tadic.

      1. Pa, zar on nije Crnogorac ili Bosanac? Zaboravio sam sta je – ali je neki Jugosloven (Srbin nije).
        Tadicu su uvek blizi SPS nacional-socijalisti sa svojim Jugo-idejama, nego kapitalisticka, slobodna i jaka Srbija!

  4. Ljudi, ja ne verujem šta čitam. Idiotskom politikom nateramo ceo svet da nas mrzi, izgubimo sve prijatelje, izgubimo ljudstvo, teritorije i ratove koje nismo vodili, i ovi se još ponose time. E Borise Tadiću, šta si ti oživeo…

  5. Strašno, banda ponosna na miloševića koji je uništio Srbiju!
    Kad nije bilo 6. oktobra 2000. godine…, ali ako ga ne bude bilo posle vučića, onda će Srbija definitivno prestati da postoji.

  6. I proći ćete kao on.
    A Dačić se beše izvinio za 90e, ili me sećanje vara?

    …nećemo dozvoliti da pod velom zaborava,…, kaže, patos.
    Ne, nikad ga nećemo zaboraviti.

  7. Sram vas bilo, jašite narod 30 godina. Doneli ste rat, sankcije, smrt, medjunarodnu izolaciju, najveću inflaciju ikada zabeleženu u svetu. To su rezultati vaše politike i vašeg Slobe. Samo se nadam da ćete odgovarati za sve zločine učinjene prema gradjanima Srbije.

  8. Može Jelena Sredić u ime mladih da obećava nezaborave do mile volje, ali je gruba stvarnost da mladi u Srbiji, zahvaljujući liku i političkom putu Slobodana Miloševića, žive kvalitetom života koji je zarozan skoro čitavo stoleće unazad, a oni mladi, koji su se rasuli od Vankuvera sa jedne strane, do Novog Zelanda sa druge strane, sasvim sigurno nikada neće zaboraviti njegov lik i delo.

  9. Nemci isticu uzasno bombardovanje Drezdena ( od strane saveznika u WW2, i stradanja neduznih stanovnika pri tome) ali isticu i priznaju svoje strasne zlocine u WW2, kajuci se pri tome! a vidi ove nase fasiste i ljigave bandite iz SPS-a! Hvale se genocidima, tragedijama i svog i drugih naroda, koje je Milosvic, njihov vodja i kasapin Balkana, izazvao i pocinio!

    1. Samo jedna mala ispravka Rajko, u pitanju su komunofašisti, pošto su izgleda jedini u svetu kod nas imali i ozvaničenu simbiozu a imaju je i dan danas.

    1. Mozda smo imali raketne motore I pre Nemaca na cvrsto gorivo(ugalj).Kad pocnu bajke o SFRJ.

  10. Kada pominjete ideje Dimitrija Tucovića pomenite i njegove izveštaje o ponašanju srppsko-crnogorske vojske prema Albancima civilima,na prostoru sadašnjeg Kosova i Albanije za vreme Balkanskih ratova,1912-1913.god.Budite ponosni na to!

  11. Za Srbiju nema pomaka, mora da se reši ovog balasta iz devedesetih! Zlo je krenulo iz Beograda: Slovenija, Hrvatska, BiH, Kosovo, čitav svet.. (NATO)! Sve pod maskom „zaštite Srba, ma gde se oni nalazili“!

    1. Rešićemo se jednog dana, sigurno i njih i SNSa. Ali šta je sa ostalima koji su spomenuti? Tu niko nije bio nevin, samo zavisi da koje strane gledaš!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.