SPS "u minusu" čak 300 miliona 1Foto: Logo SPS

Većina parlamentarnih stranaka prošlu godinu završila je u minusu, a rekorder po ispražnjenoj stranačkoj kasi je Socijalistička partija Srbije, čiji je saldo „u crvenom“ čak 300 miliona dinara.

Kako pišu Večernje novosti, upravo to pokazuju redovni godišnji finansijski izveštaji koje su stranke bile dužne da predaju Agenciji za borbu protiv korupcije.

Minus su zabeležili i Dveri, Demokratska stranka Srbije i Liga socijaldemokrata Vojvodine. Dveri su godinu završile sa minusom od 20 miliona dinara, a DSS i LSV po 10 miliona dinara.

Računi Demokratske stranke i Liberalno demokratske partije „zamrznuti“ su već treću godinu. Prema podacima Narodne banke Srbije, DS je u blokadi 1.084 dana i to na iznos od 79 miliona dinara. Prošlu godinu završila je sa minusom od 18 miliona.

Liberali, po podacima NBS, duguju 22 miliona, a račun im je u blokadi 1.079 dana.

Direktor socijalista Dejan Backović kaže za Novosti da je njihov minus narastao na 300 miliona na osnovu zaostalih dugova iz prethodnih izbornih kampanja. Dveri još vuku dug iz kampanje za prošlogodišnje vanredne parlamentarne izbore, dok u redovnom poslovanju, kako kažu, nemaju problema i tu pokrivaju troškove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari