Mediji: Bivši šef specijalaca Kosovske policije za sever uključen u Banjsku grupu 1FOTO: Selfiji navodnih napadača koji su nastali navodno pred polazak iz Pazara za Banjsku; (KoSSev je blurovao lica)

Među osobama umešanim u slučaj Banjska identifikovan je i bivši načelnik Specijalnih jedinica kosovske policije za severni region U. J. piše u tekstu albanskog portala Kallxo (poziv) koji preveden prenosi Kossev.

Među osobama umešanim u slučaj Banjska identifikovan je i bivši načelnik Specijalnih jedinica kosovske policije za severni region U. J.

U dokumentu koji je Ministarstvo spoljnih poslova Kosova dostavilo institucijama Kosova, spominje se J. ime kao umešano u ovaj slučaj.

Za dokumentovanje njegove umešanosti, Ministarstvo je koristilo fotografiju na kojoj se vidi U.J., u automobilu sa još dve osobe. On je do nekoliko nedelja pre masovnog napuštanja policije, vodio specijalnu jedinicu u Severnoj Mitrovici.

Policajci su ponudili masovne ostavke. On je u februaru prošle godine suspendovan sa dužnosti zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici.

Njegova bivša supruga prijavila ga je za nasilje u porodici, a potom je suspendovan. Vođa severnih specijalnih snaga prikazan je kao uticajna ličnost na severu Kosova, a u nekim slučajevima se pojavljivao i na čelu jedinica specijalne policije. Terorističku grupu osnovanu u Banjskoj 24. septembra, odnosno prošlog meseca, predvodio je bivši potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, Radoičić je opisan kao čovek koji je imao uticaja na policijske strukture na severu Kosova.

Bivši načelnik policijske operative Željko Bojić pobegao je posle poternice za slučaj ubistva Olivera Ivanovića. Uz Bojića, za ovaj slučaj se vodi i Milan Radoičić. Zbog uticaja na policijske strukture na severu, Radoičić se spominjao i u drugim slučajevima, za koje je neprekidno uspevao da pobegne od policije.

Za slučaj Radoičićevog bekstva suspendovani su tadašnji komandir pograničnog punkta u Brnjaku, Miloš Dančetović i policajac, Jovan Joković.

Na ekskluzivnom snimku vidi se Radoičić koji je zaustavljen radi provere u Brnjaku, policajac odlazi po dokumenta, čeka samo nekoliko sekundi i ista osoba shvata da je na listi i uspeva da pobegne.

U dokumentu koji je dostavljen Kallxo-u, bivši šef specijalnih snaga na severu vidi se na fotografiji sa V.R. U dokumentu se takođe opisuje da je teroristička grupa u popodnevnim satima 23. septembra napustila Novi Pazar i krenula ka severnom delu Mitrovice.

To je dokumentovano i u telefonu pronađenom u Banjskoj koji je pripadao jednom od organizatora grupe. Grupa se sumnjiči da je u ranim satima 24. septembra ušla na Kosovo ilegalnim putem „Izvor“, putem koji povezuje Novi Pazar i selo Banjska u opštini Zvečan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari