Srbija bi pomogla kada bi rekla da je Krim teritorija Ukrajine

Pre početka krize u Ističnoj Ukrajini živelo šest miliona ljudi, a u protekle tri godine, prinudno je raseljeno čak tri miliona tamošnjih stanovnika
Ukrajinske i ruske organizacija civilnog društva na sesiji u organizaciji Helsinškog odbora za ljudska prava o situaciji u Istočnoj Ukrajini

Ostavite komentar


  1. Rado deco al postoje dva problema. Prvi je da ni Srbija više nije sigurna koje su njene teritorije pa je neozbiljno govori o tudjim. Drugi je taj da su to Hrvati već uradili pa su im Ruske banke sahranile Agrokor.

  2. Britanske i francuske trupe pokušale su sredinom 19. veka da osvoje Krim, ali su u bici kod krimske luke Balaklava 1854 pretrpele poraz od ruske vojske cara Nikolaja. U sveopštem prekrajanju istorije, možda bi i Srbija mogla da se istakne i postane simpatičnija, ako ustvrdi da je car Nikolaj ustvari bio britanski, francuski ili ukrajinski car?

  3. Iskreno , meni je teško da se svrstavan na bilo čiju stranu, jer oba naroda sam celog života doživljavao kao bratske i ovaj sukob smatram tragičnim.

  4. Koliko se sećam Ukrajina je dug niz godina krala i otimala ruski gas i istovremeno rovarila protiv Rusije. A Krim-mislim da je ruski.

  5. A kad će "Danas" da se zainteresuje za Kosovo i Metohiju, čija je to zemlja

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 10

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.