"Srbija na vreme spremila zalihe u devizama, zlatu i životnim namirnicama": Dragan Marković Palma o nadolazećoj ekonomskoj krizi 1Foto: Facebook

„Srbija spremno čeka svetsku ekonomsku krizu koju će prouzrokovati rusko – ukrajinski sukob. Siguran sam da ta kriza Srbiju neće zahvatiti kao druge države, jer je Srbija na vreme spremila zalihe u devizama, u zlatu i u životnim namirnicima“, smatra predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Kao i obično, građanima se obraća putem Fejsbuk naloga, ali i u uključenjima na televiziji „Hepi“, gde često gostuje.

Ovoga puta, sa plaže u Egiptu poručije da građani nemaju razloga da se boje aktuelnih ekonomskih problema, jer, kako tvrdi, naša zemlja spremno dočekuje sve nedaće.

„Nažalost, svuda u svetu je tema broj jedan sukob između Rusije i Ukrajine, pa je tako i ovde u Africi i svi želimo da taj rat što pre završi, jer utiče na svetsku ekonomsku krizu koja je počela pandemijom korona virusa, a sada se nastavlja ovim ratom“, izjavio je Marković.

Nenavodeći zvanične podatke i parametre o ekonomskom stanju, ističe da je Srbija bezbedna i na dobrom putu.

„Sreli smo jednog čoveka iz Austrije koji nam kaže da je tamo, na primer, kilogram crnog luka pet evra i kada tome dodate da je u Velikoj Britaniji hleb dostigao cenu od sedam evra, onda je jasno kakva svetska ekonomska kriza sledi“, rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari