Koalicija "Srbija protiv nasilja" pozvala građane na protest ispred Skupštine Grada Beograda (VIDEO) 1V. Radovanovic

Marinika Tepić i Miroslav Aleksić, prvi i drugi nosioci liste „Srbija protiv nasilja“, pozvali su građane na protest u 18 časova ispred Skupštine Grada Beograda.

Tamo će, kako je istakla Marinika Tepić, iskazati svoje zahteve, a onda će se uputiti ka sedištu Republičke izborne komisije, gde će takođe izneti zahteve.

Očekivanja koalicije „Srbija protiv nasilja“ jesu da se izbori ponište jer su, prema rečima Tepić, ovi izbori pokradeni.

Miroslav Aleksić naveo je da je do trenutka njihovog obraćanja izborni štab „Srbije protiv nasilja“ izbrojao 80 odsto rezultata sa izbornih mesta u Beogradu.

„Po tim rezultatima u ovom trenutku lista Srpske napredne stranke ima tek negde oko 21.000 glasova više nego koalicija ‘Srbija protiv nasilja'“, rekao je Aleksić i podsetio na brojne nepravilnosti koje su zabeležene tokom jučerašnjeg dana.

Prema njegovim rečima, dokumentovali su i potkupljivanje birača i pritiske na birače, ali ono što je, kako ističe, najvažnije, jeste glasanje fantomskih birača.

„Mi smo građanima Srbije to prikazali kroz, pre svega, sabirni centar, a to je bilo u Areni, gde je najveći broj građana iz Republike Srpske dolazio. Procene su da je negde oko 40.000 ljudi koji ne žive u Beogradu glasalo u Beogradu i to je direktno uticalo na izborni rezultat“, rekao je nosilac liste „Srbija protiv nasilja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari