Srđan Milivojević: Ove izbore će rešiti birači a ne brojači glasova 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Narodni poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević ističe da će ove izbore ipak „odrediti birači, a ne brojači glasova“. „Srbija ne može imati svoju svetlu budućnost dok Aleksandar Vučić ne postane naša ružna i mračna prošlost“.

On navodi da građani sasvim dobro znaju šta ne valja u Srbiji.

„Svako ko pogleda svoj novčanik shvata da je sada tanji prazniji i da ne može da kupi osnovne životne namirnice“, rekao je posanik DS u emisiji „Newsnight“.

Međutim, kako je istakao, ne treba zaboraviti i na kriminal i korupciju.

„Mi još uvek nemamo odgovore na aferu ‘Jovanjica’; još uvek ne znamo kakva je uloga Novaka Nedića u funkcionisanju klana Veljka Belivuka; još uvek ne znamo zašto Belivuk nije saslušan u vezi svojih saznanja, kako je kazao, o rušenju u Savamali i ubistvu Olivera Ivanovića, još uvek ne znamo kakva je uloga Nenada Vučkovića u funkcionisanju klana Belivuka i ono što posebno ističem mi ne znamo ništa o tome šta se 24. septembra dešavalo u Banjskoj“, objasnio je Milivojević za N1.

Prema njegovim rečima, imam puno tema o kojima se može govoriti u kampanji, ali ono što je „najvažnije građane Srbije pre svega interesuju ove životne teme borba za poboljšanje standarda“.

On je istakao da građani Srbije treba da znaju da je „kampanja počela sa ozbiljnim kršenjem zakona“.

„Kada je reč o skupljanju potpisa, oni (SNS) su dobili obrasce za skupljanje potpisa pre nego što je završena sednica RIK-a. Zašto ti obrasci nisu dostavljeni i ostalim političkim strankama“, ocenio je poslanik.

On je naglasio da je važno da građani Srbije sačuvaju svoj demokratski kapacitet i veru u svoj glas.

„Ove izbore će ipak odrediti birači, a ne brojači glasova. Srbija ne može imati svoju svetlu budućnost, dok Vučić ne postane naša ružna i mračna prošlost“, zaključio je Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari