Srđan Milivojević pita kada će predsednik SNS, Aleksandar Vučić, podneti ostavku: Poslanik DS ukazao na otvorena pitanja posle iznete odbrane Veljka Belivuka 1Foto:printscreen

Srđan Milivojević, poslanik DS, pitao je predsednika SNS, Aleksandra Vučića, kada će podneti ostavku i zašto to još nije uradio. Milivojević je na početku današnje sednice Skupštine Srbije, u delu za postavljanje pitanja, naveo da se to pitanje postavlja nakon jučerašnjeg svedoščenja okrivljenog Veljka Belivuka.

Prema njegovim rečima, prošlo je 24 sata od šokantnog svedočenja i nema nikakve reakcije.

– Nemojte da nam govorite da je ovo svedočenje opakog kriminalca koji ima pravo da se brani kako želi. Pitam i tužilaštvo kada će razmotriti svedočenje Belivuka – kazao je Milivojević.

Kako je naveo, ono pokazuje zašto je važno da se formira anketni odbor. On je pitao sve poslanike da li će podržati formiranje tog odbora da bi se otkrila politička pozadina delovanja kriminalnog klana Veljka Belivuka.

– Svedočenje pokazuje jasnu vezu države i kriminala – tvrdi on.

Milivojević je dodao i da je važno da se osvetli uloga ovog klana u razbijanju opozicionih demonstracija, zastrašivanju birača, rušenju u Savamali, kao i da se vidi šta Belivuk zna o nasilju na inauguracii 2017. i nasilju nad demonstrantima 2020. i ubistvu Olivera Ivanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari