Srđan Nogo: Priču nisam menjao ni levo ni desno 1Foto: FoNet/ Marrija Đoković

Ukoliko Vučić istrajava u svojoj suludoj nameri da održi izbore u ovakvim okolnostima, na njih je moguće izaći samo na jedan način – sa listom Bojkot sistema.

Lista bi imala samo dva cilja, da obezbedi kontrolu na biračkim mestima, i utvrdi tačan broj izašlih birača, kao i da u kampanji poziva građane da ne glasaju, jer samo izborna lista ima pravo na pristup medijima. Svako kome je stalo da se ova vlast promeni, treba da podrži ovu ideju. Ako je problem ko bi ispred liste se pojavljivao u javnosti, i slao poruku bojkota izbora, i za to imam predlog. Idealan nosilac liste, koji bi je predstavljao u javnosti, je sam Aleksandar Vučić, Ana Brnabić, Ivica Dačić, Vulin … svi oni u liku jedne osobe – Mićka Ljubičića. Niko bolje ne bi obesmislio i ovaj režim, i izbore, od Mićka koji bi svaki dan u kampanji imitirao drugi lik, i pozivao građane da ne glasaju – kaže za Danas Srđan Nogo, pravnik i samostalni poslanik od kako je tokom zimskih protesta napustio Dveri prošle godine.

*Spekuliše se da ćete na te izbore, ipak, ići zajedno sa DJB i Sašom Radulovićem?

– Da bih sarađivao sa bilo kojim političarem, ma ko to bio, potrebno je da on stavi na papir ono za šta se zalaže, rokove u kojem svoj program može da sprovede, sve to potpiše, overi i garantuje pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornosti. Sve u formi izjave, koja ima karakter sporazuma o priznanju krivice. I naravno potrebno je da ta overena izjava bude u skladu sa onim što sam ja potpisao, i svim onim što govorim od kako sam počeo da se bavim politikom.

*Poslednjih dana ste na društvenim mrežama, sa još nekim ljudima, svrstani u nova lica Srbije?

– Ljudi su kod mene prepoznali doslednost. Ja priču nisam menjao ni levo ni desno. Uvek sam postupao onako kako sam mislio da je ispravno, a ne koliko je nešto popularno, i da li se nekome dopada ili ne dopada. Stajao sam iza svojih reči, bez obzira na posledice. Principijelno govorim i o kriminalu sadašnjih, i o kriminalu bivših. Pominjem konkretna imena, i političara, i sudija, i tužilaca, i tajkuna, kao i konkretne slučajeve, i iznosim materijalne dokaza. Sve radim javno, ne krijem se iza poslaničkog imuniteta, i spreman sam da za svaku tvrdnju idem na sud.

*Ima li svrhe učestvovati na tim junskim izborima na kojima se pobednik već zna?

– Ako sada planira da istraje u svojoj nameri, i na silu sprovede ovakve izbore, jasno je da će se politička sudbina rešavati na ulici. Zato sam još na početku vanrednog stanja najavio proteste prvog dana po ukidanju vanrednog stanja, sa početkom u 17 časova. I vlast i opozicija znaju raspoloženje u narodu, ogroman bes i nezadovoljstvo koje ključa. Vučić pokušava da uguši i kontroliše to nezadovoljstvo, pokušavajući da nametne Đilasa i ostale ostatke nekadašnjeg DS kao predstavnike tog nezadovoljstva, kako bi ga ispumpao i otupeo. Zato toliko pominjanje Đilasa, i tolika kampanja. Dovoljno je samo da se setimo kako su prošli protesti 1 od 5 miliona, kad ih je SZS preuzeo i kako su završili. Isto važi i za samo udruženje 1 od 5 miliona.

DJB skuplja potpise

U petak 8. maja na Trgu Republike u Beogradu održan je protest na koji su pozvali Srđan Nogo i urednika Tabloida Milovan Brkić. Na protestu na kome je bilo više stotina okupljenih, viđen je i Saša Radulović, lider Dosta je bilo. Ovaj pokret za subotu je najavio sastanak rukovodstva, a u nedelju je saopštio da počinje prikupljanje potpisa građana i za izbornu listu, ali i za to da se DJB registruje kao stranka. DJB je već ranije pokušao da prikupi 10.000 potpisa i da se registruje kao stranka, ali bez uspeha. Navodi se i da će nakon prikupljenih potpisa DJB odlučiti o izlasku na izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari