Sreća je samo što nemamo nuklearnu centralu, jer pitomac Mire Marković samo "nuklearkom" još nije rukovodio: Milivojević (DS) o imenovanju Vulina na čelo BIA 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Imenovanje Aleksandra Vulina za direktora Bezbednosno informativne agencije je ruganje građanima ove zemlje i posebno, ruganje ljudima koji rade u sektoru bezbednosti – kaže za Danas Srđan Milivojević, poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije.

Postavljanje potpuno nekompetentnog politikanta i manipulanta na čelo jedne od najvažnijih bezbednosnih službi u zemlji, naglašava naš sagovornik, samo po sebi predstavlja direktnu i ozbiljnu pretnju po bezbednost Srbije.

– To je dokaz da u ovoj zemlji voljom Aleksandra Vučića može sve, pa i ono što je u normalnim državama nezamislivo. Današnja Vučićeva odluka o postavljenju Aleksandra Vulina verovatno je obeležena prigodnim slavljem u naprednim mafijaškim krugovima ali i u bezbednosnim službama država koje imaju svoje interese kada je reč o Srbiji, jer imenovanje Vulina je garancija da će te interese i ostvariti – smatra Milivojević.

Prema njegovim rečima, advokati Predraga Koluvije, pa i sam prvooptuženi u aferi Jovanjica takođe mogu biti zadovoljni ovim imenovanjem, jer je jedan od najboljih berača organskog paradajza sa Jovanjice, zasluženo nagrađen za marljiv i predan rad na najčuvenijoj evropskoj plantaži za uzgoj organskog povrća koji su ovekovečile i kamere.

Sreća je samo što nemamo nuklearnu centralu, jer pitomac Mire Marković samo "nuklearkom" još nije rukovodio: Milivojević (DS) o imenovanju Vulina na čelo BIA 2
foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Kako dodaje, gledajući unazad koje je sve visoke državne funkcije obavljao Aleksandar Vulin otkako je režim Aleksandra Vučića zaseo na vlast, a od kojih ni za jednu nema nikakve stručne kompetencije, očigledno je da je u današnjoj Srbiji odanost Vučiću jedini kriterijum za postavljanje na najviše državne položaje.

– Sreća je samo što nemamo nuklearnu centralu, jer najbolji pitomac Mire Marković samo „nuklearkom“ još nije rukovodio, pa bi to verovatno bila sledeća državna funkcija koju bi vođa režima poverio lažnom levičaru Aleksandru Vulinu. Ipak čak i u državi srušenih institucija, što je Srbija pod Vučićevim režimom svakako postala, nezamislivo je da predsednik jedne marginalne političke stranke, bez ikakvog uporišta u biračkom telu, biva imenovan na mesto direktora Bezbednosno informativne agencije što je u vreme izuzetnih bezbednosnih rizika jedna od najvažnijih državnih funkcija u ovom trenutku – zaključuje naš sagovornik.

Sreća je samo što nemamo nuklearnu centralu, jer pitomac Mire Marković samo "nuklearkom" još nije rukovodio: Milivojević (DS) o imenovanju Vulina na čelo BIA 3
foto EPA PHOTO EPA/KOCA SULEJMANOVIĆ

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.