Predsednik Skupštine grada zakazao sednicu po zahtevu opozicije: O smeni gradonačelnika Šapića i gorućim problemima razgovaraće se 29. novembra 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO)

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazo je sednicu gradskog parlamenta na zahtev opozicije za 29. novembar.

Kako nam je rečeno, predviđeno je da se na toj sednici razgovara o razrešenju gradonačelnika Aleksandra Šapića i najvažnijim problemima grada.

Podsetimo, deo opozicionih odborničkih grupa Skupštine grada Beograda predao je 15. novembra u Gradskoj skupštini zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada Beograda o smeni gradonačelnika Aleksandra Šapića zbog nelegalne gradnje na Bežanijskoj kosi, ali i sednice posvećene zagađenju vazduha, porastu cena stanova i stanarina i energetskoj krizi u Beogradu.

Inicijative za smenu gradonačelnika Šapića, kao i za rešavanje gorućih problema u Beogradu podržali su odbornici Ujedinjenih, Demokratske stranke, koalicije Za dobar grad -Moramo i Narodne stranke.

Iako opozicija ima neophodne potpise da podnese zahtev za zakazivanje sednice, ona nema većinu za kvorum i održavanje sednice niti za smenu gradonačelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari