Srpska lista: Kurtijev dikatatorski režim pokušava da nametne Srbima i kako da se odevaju 1Foto: EPA-EFE/ARBEN LLAPASHTICA

Srpska lista je danas saopštila da diktatorski režim Aljbina Кurtija, nakon što Srbima ukida svako ljudsko pravo, nastavlja da izmišlja nove razloge za maltretiranje Srba.

U toj stranci kažu da je Kurti sada ustanovio i „specijalnu policijsku jedinicu za oblačenje koja ima nameru da odredi šta će Srbi oblačiti kada izlaze iz svojih kuća“.

„Dok se širom Кosova i Metohije nalaze bilbordi na kojima se veličaju oni kojima se sudi u Hagu zbog ratnih zločina, majica sa motivima srpskih manastira na grudima Stefana Spasojevića iz Drijena se tretira kao provokacija na etničkoj osnovi“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su oni isti manastiri kojima Кurtijev režim negira srpski karakter i pripadnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi očigledno sledeći na listi u Кurtijevom planu za progon srpskog naroda.

„Zahtevamo od međunarodnih predstavnika da izađu iz stanja hibernacije i reaguju na svakodnevno maltretiranje naših građana. Da zahtevaju da se normalnost vrati na sever Кosova i Metohije, a u tom smilu najhitnije prestane progon srpskog naroda, otvori administrativni prelaz Jarinje i omogući slobodan protok ljudi, robe i lekova, čime će se koliko-toliko smanjiti pritisak na naše građane“, naglasili su u Srpskoj listi.

Istakli su da ih ćutanje međunarodnih predstavnika na svakodnevno šikaniranje građana stavlja u istu ravan sa diktatorskim Кurtijevim režimom, te će i odgovornost za položaj srpskog naroda biti koliko na Кurtiju, toliko i na njima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari