Srpska lista na sastanku sa izaslanicima SAD i EU tražila formiranje ZSO i bezbednost za Srbe 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Delegacija Srpske liste razgovarala je danas sa izaslanicima SAD i EU za dijalog Beograda i Prištine, Gabrijelom Eskobarom i Miroslavom Lajčakom koje su kako je saopšteno posle sastanka, podsetili na obaveze Prištine iz Briselskog sporazuma, posebno kada je u pitanju formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO).

Navodeći da je Briselski sporazum jasan, predsednik Srpske liste Goran Rakić kazao je da se srpski narod protivi namerama Prištine da umanji svoje obaveze po pitanju nadležnosti ZSO ali i u vezi sporazuma iz oblasti pravosuđa, energetike, diploma i realizacije poseta visokih zvaničnika Srbije.

Predstavnici Srpske liste zatražili su na sastanku da se „najhitnije pojača“ bezbednost Srba, njihove i imovine Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Zatražili su i da se spreče jednostrani potezi Prištine kojima se po oceni Srpske liste, ugrožava bezbednost, mir i suživot na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari