Srpska lista osudila pucnjavu u Mitrovici 1Print skrin Kosovo online

Srpska lista osudila je danas odluku kosovske policije da koristi vatreno oružje u gusto naseljenom delu Kosovske Mitrovice prilikom jurnjave za motornim vozilom, čime je bila ugrožena bezbednost Srba koji su bili na ulicama i u svojim domovima.

Sijaset metaka koje su ispalili kosovski policajci završilo je u prozorima dečjih i dnevnih soba porodičnih domova, uništilo fasade na zgradama i izazvalo strah i uznemirenje građana“, navela je Srpska lista.

U saopštenju se dodaje da Lista apsolutno ne podržava nikoga ko čini kriminalna dela, ali zahteva da se u radu policije poštuju pravila za realizaciju policijskih poslova, kojima nije dozvoljeno ugrožavati ljude.

„Uniforma, kakva god da je, ne sme biti pokriće za kriminalna dela onih koji je nose“, navodi se u sapštenju.

Dodaje se da je današnja pucnjava primer bahatog ponašanja policije na severu Kosova i Metohije, koje mora biti osuđeno.

„Hapšenje izvršioca krivičnog dela ne može biti opravdanje za ugrožavanje života građana i njihove dece, i to mora naići na jasnu osudu. Policajci moraju biti primer poštovanja zakona, a ne umišljeni šerifi iz kaubojskih filmova“, ističe se u saopštenju.

Kako je ranije danas preneo Kossev, policija je u Suvom Dolu pokušala da zaustavi ćoveka osumnjičenog za posedovanje narkotika, ali se on nije zaustavio, već je udario policijskog službenika i pobegao.

Prema pisanju portala Kosovo onlajn, kosovska policija je u blizini Ekonomskog fakulteta u severnom delu Kosovske Mitrovice danas oko podne upotrebila automatsko oružje.

„Osumnjičeni je udario policijska kola i jednog policajca. Došlo je do pucnjave. Nema povređenih, niti uhapšenih, a policajci su zaplenili kola osumnjičenog“, rekao je zamenik direktora Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari