Oglasila se Srpska lista otvorenim pismom srpskoj zajednici na Kosovu 1Foto: Srpska lista / Facebook

Srpska lista poručila je danas u otvorenom pismu srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji da njihova mirna, politička i demokratska borba za ostanak i opstanak nije prestala, pozivajući ih na jedinstvo i sabornost.

Svesni svih izazova, danas je više nego ikada pre jasno da je naša sloga naše najjače oružje i da odlukom da ostanemo na svojim ognjištima pokazujemo da žrtve svih koji su stradali od danas pa godinama i decenijama unazad nisu bile uzaludne, navela je Srpska lista.

Oni podsećaju da su prošla četiri meseca kako je Evropski savet zahtevao da se na severu Kosova i Metohije sprovede deeskalacija, ali da režim kosovskog premijera Aljbina Kurtija nije učinio ništa, već dobija neskrivenu podršku da progoni Srbe.

„Niko od međunarodnih predstavnika nije reč rekao zbog preteće humanitarne katastrofe u KBC Kosovska Mitrovica, niti zašto srpske bebe ne mogu da dobiju vakcine u 21. veku, ili kako je moguće da su skoro 20 dana Srbi na severu Kosova i Metohije getoizirani, a čitav prostor i svi stanovnici, od dece i studenata pa do starih sugrađana i bolesnika, nalaze se u zatvoru“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari