"Izdati modni prospekt koji precizira odeću i frizure koje Srbi na Kosovu moraju nositi": Srpski opstanak povodom hapšenja Srbina s Kosova zbog majice 1foto: Printscreen/Facebook/Srpski opstanak

Građanska inicijativa “Srpski opstanak” povodom hapšenja Stefana Spasojevića iz Zubinog Potoka zbog nošenja majice, od kosovske vlade traži izdavanje “modnog prospekta koji precizira odeću i frizure koje Srbi na Kosovu moraju nositi”. Hapšenje Spasojevića najoštrije osuđuju.

Iz ove inicijative postavljaju potanje kosovskog vladi, ali i međunarodnoj zajednici –  da li je formirana “modna specijalna jedinica” s ciljem regulisanja odevanja Srba na Kosovu?

“Ako je takva jedinica već formirana i već je krenula s takvim postupcima, bilo bi korisno da kosovska vlada i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova izdaju modni prospekt koji precizira odeću i frizure koje Srbi na Kosovu moraju nositi”, kažu.

Slično je reagovala i Srpska lista. Iz ove stranke su saopštili da diktatorski režim Aljbina Кurtija, nakon što Srbima ukida svako ljudsko pravo, nastavlja da izmišlja nove razloge za maltretiranje Srba.

Stefan S. (27) je zaustavljen na putu iz Zubinog Potoka ka selu Drijen gde živi i priveden zbog majice sa motivima srpskih manastira i porukom sa motivima cara Dušana. On je zadržan više od dva sata u policijskoj stanici, uz pretnju prijavom zbog “vređanja po nacionalnoj osnovi”, saopšteno je medijima iz Kancelarije za KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari