SSP Bor: Strašnije od hladnih stanova Borana su hladne sobe borske bolnice 1Foto: Irena Živković

Predsednica Stranke slobode i pravde (SSP) u Boru, Irena Živković, kaže da nakon što je borska Toplana u potpunosti uništena u toku poslednje decenije, nakon što je iz budžeta građana Bora samo prošle godine uloženo u Toplanu preko dve milijarde dinara za plaćanje energenata, a onda i ove godine odobreno i kreditno zaduženje od 350 miliona dinara, nakon što i pored toga građani Bora u toku prošle grejne sezone skoro da i nisu imali grejanje, svaki zdrav razum pomislio bi da će se na čelo Toplane postaviti stručni tim, sposoban da reši probleme ili ih barem umanji.

Prema njenim rečima, ipak, odbornici vlasti imenovali su na mesto direktora Igora Jankovića, čoveka čije je radno iskustvo: referent prodaje u Coca Cola, Apatinska pivara, Niška pivara.

„Iako je i gradski pravobranilac izjavila na sednici Skupštine grada da je to imenovanje nezakonito, gradonačelnjk, Aleksandar Milikić, nas je ubeđivao da je njegov drug, gospodin Janković, vizionar koji će započeti novu eru borske Toplane. I eto, dočekali su građani Bora nešto što stvarno može da se nazove „novom erom“, ali novom erom apsurda i ponižavanja Borana“, kaže ona.

Predsednica SSP Bor kaže da u nekim delovima grada grejna sezona još nije ni počela, a poslednjih par dana ni ostali gde je navodno počela nemaju grejanje.

„Ipak, strašnije od hladnih stanova Borana su hladne sobe borske bolnice. Niko nikada nije ovaj grad doveo do ovolike propasti kao što je Srpska napredna stranka. Da su toga svesni i građani Bora, videlo se i na poslednjim izborima, kada je SNS zabeležio ogroman pad i nije mogao da formira stabilnu većinu bez kupljenih odbornika „opozicije“. Na ovim izborima će Borani poručiti lokalnoj vlasti da su u poslednjem mandatu“, poručila je Irena Živković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari