SSP Bor: Vozite botove školskim autobusima, tražimo reakciju Tužilaštva 1Foto: Privatna arhiva

„Prema zakonu o korišćenju odnosno zloupotrebi javnih resursa, zahtevamo od Tužilaštva da ispita slučaj za koji sumnjamo da je došlo do zloupotrebe javnih resursa u političke svrhe od strane gradske uprave Bor, odnosno gradonačelnika Aleksandra Milikića“, ističu u saopštenju Stranke slobode i pravde u Boru.

U SSP Bor navode kako su na političkom skupu Srpske napredne stranke u Beogradu 26. maja novinari CINS primetili su mini bus borske registracije, označen kao „školski autobus“, a za koji se sumnja da je korišćen za prevoz učesnika ovog političkog skupa.

SSP Boru u saopštenju tvrde kako je gradonačelnik Aleksandar Milikić dao „lažnu izjavu o korišćenju pomenutog mini busa“, koja pokazuje da veruje da se ima šta sakriti jer je prekršen pomenuti zakon. Gradonačelnik je, kako navode u saopštenju SSP, rekao da je pomenuti mini bus tog dana prevozio „mladu i talentovanu Boranku i njene prijatelje na učešće u rok festivalu“.

„Predali smo Tužilaštvu zahtev da reaguje po ovim navodima i pokrene proces protiv Aleksandra Milikića, gradonačelnika Bora, ali i protiv Turističke organizacije Bor za koju Aleksandar Milikić u svojoj izjavi tvrdi da je vlasnik pomenutog vozila, da ispita da li je došlo do zloupotrebe javnih resursa i dalje potupa po zakonima Srbije“, ističe se u saopštenju SSP Bor.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari