SSP: Da li fabrike rade samo kada se predstavnici vlasti fotografišu na otvaranju? 1Foto: Stranka slobode i pravde

Stranka slobode i pravde (SSP) upitala je danas predstavnike aktuelne vlasti da li fabrike rade samo kada se oni fotografišu na otvaranju, pošto je Srbija u junu imala pad prerađivačke industrije veći od sedam odsto.

“Kako je moguće da posle 3,2 milijarde evra stranih direktnih investicija u prošloj godini, imamo pad izvoza u prošlom mesecu? Kakav je kvalitet radnih mesta koje subvencionišu svi građani Srbije, kada sa najvećim investicijama u regionu Srbija ima najniži rast BDP u istom tom regionu”, pita SSP.

U saopštenju se ističe da dok vlast obmanjuje građane lažima o zlatnom dobu, novim fabrikama i radnim mestima, stotine hiljada najsposobnijih mladih ljudi beži iz zemlje zbog loših uslova života.

“Prestanite da dajete pare građana Srbije stranim investitorima za otvaranje fabrika sa jeftinom radnom snagom, koje očigledno ne doprinose ni rastu proizvodnje ni standarda građana. Ograničite subvencije države samo za domaće i strane investicije koje donose visoku tehnologiju i garantuju minimalnu platu od 350 evra”, poručuju iz SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari