SSP: Decembarski izbori strateški raspisani samo u trećini gradova da bi se omogućila selidba birača 1foto FoNet Miki Jevtović

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas su prethodni lokalni izbori, održani 17. decembra, „strateški“ raspisani samo u trećini jedinica lokalnih samouprava u Srbiji, kako bi se „omogućila selidba birača i sproveo izborni inženjering“.

Poslanica SSP Sonja Pernat navela je u saopštenju da je nedavno „organizovana selidba birača“ iz sela Mala Krsna u Beograd dokaz za to, jer su izbori u Smederevu, kome pripada to selo, održani u decembru i glasači „tamo više nisu potrebni“.

„‘Tačke ključanja’, osim Beograda desile su se i u Pančevu, Vršcu, Novom Sadu… To je niz gradova koji nije konačan. Slučaj ‘Male Krsne’ koji smo mogli videti nije sporadičan, već samo predstavlja nastavak takvog niza“, navela je Pernat.

Dodala je da se ljudi po Srbiji sada prijavljuju da žive u „trafo stanicama, garažama, na poljanama“.

„Srbija je zemlja slobodnih građana, kaže predsednik, koji mogu da biraju svoje prebivalište. Da, ali samo uz organizovan prevoz, sendvič i dnevnicu. Pre će biti da je Srbija je zemlja slobodnih kumova Aleksandra Vučića, ostali stoje u redu za privid slobode i 2.000 dinara“, ocenila je Pernat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari