SSP: Đuriću, pa budi panker, prekini sramno izjednačavanje zločinaca i žrtava u Novom Sadu 1foto: Grad Novi Sad

Promocija Milana Đurića, kao novog gradonačelnika Novog Sada, dobra je prilika da se najzad reši zavrzlama oko „Spomenika nevinim žrtvama 1944/45”, u čijoj se spomeničkoj dokumentaciji mogu pronaći i imena osvedočenih zločinaca – ubica, potkazivača i marodera, saopštavaju iz novosadskog odbora Stranke slobode i pravde.

„Spomenik „nevinim” žrtvama, koji je na Limanu 4 već dobio temelje i postament, sporan je iz više razloga, ali javnost je najviše uzburkala činjenica što će se njime „opeglati” biografije direktnih aktera Novosadske racije 1942, koji su učestvovali u ubistvima 3.600 ljudi u Južnoj Bačkoj, od čega 1.300 u Novom Sadu“, nastavljaju iz ove partije.

Oni očekuju da će novi gradonačelnik imati više razumevanja za prošlost svog grada i osećanja Novosađana, te prekinuti ovo sramno šminkanje istorije i izjednačavanje žrtava sa zločincima koji su ih streljali na našim ulicama i bacali pod led.

„Budući da je Đurić u svom predstavljanju naveo da voli da ode na koncert benda „Oppressed”, morao bi da bude dosledan panker i sledi poetiku momaka iz Kardifa, osvedočenih antifašista i antirasista. Oi!, pankeru“, ističu u saopštenju iz SSP-a.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari