SSP: Ko će platiti odlazak Vučićevih pristalica iz Užica na beogradski kontramiting 1Foto: N. Kovačević

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) je zatražio od užičke vlasti da saopšti da li će troškove odlaska pristalica SNS iz Užica na kontramiting te stranke u Beogradu, 26. maja, finansirati iz gradskog budžeta.

Troškovi, kako se navodi, „obuhvataju zakup autobusa, dnevnice, lanč pakete i promotivni materijal za učesnike“ i, kako dodaju, „u slučaju da je odgovor potvrdan, sa koje budžetske linije se oni finansiraju“.

„Da li je istina da su zaposleni u javnim preduzećima, članovi SNS-a, ucenjeni i uslovljeni obavezom da na pomenuti miting moraju da idu, kao i kvotom dodatnih ljudi koje moraju da povedu sa sobom, da se ljudima prekidaju odmori i bolovanja, a s obzirom na to da je 26. maj  radni dan, koliko će njihovo odsustvo s posla dodatno koštati građane Užica“, navode u odboru SSP-a.

Osim toga, pitaju „gradsku vlast i gradonačelnicu Jelenu Raković Radivojević da li su bili upoznati sa sramnim dopisom koji je načelnik PU Užice Milovan Knežević prosledio užičkim školama sa zahtevom da prave spiskove “problematične” dece“.

„Zašto na dopis niste reagovali, izlažuću na taj način užičku decu nepotrebnoj stigmatizaciji, a roditelje i prosvetni kadar stresu, neposredno nakon tragičinih događaja koji su uznemirili čitavu naciju“, pitaju se u užikom SSP-u.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari