SSP: MMF Saučesnik u uništavanju Srbije 1Foto: SSP

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da Međunarodni monetarni fond (MMF) iznošenjem neistinitih ocena o stanju srpske ekonomije postaje saučesnik u uništavanju Srbije i upitala šefa Misije MMF Jana Kejsa Martejna koje su to ključne reforme u Srbiji sprovedene.

Pošto u Srbiji za sedam godina nije započeta nijedna sistemska reforma koja bi unapredila kvalitet života građana, pitamo šefa Misije MMF Jana Kejsa Martejna koje smo to ključne reforme sproveli, samo malo zakasnili, kako je on to juče izjavio, navodi se u saopštenju SSP.

Stranka pita „da li je reforma kada se kineskim, američkim i ruskim izvođačima bez tendera daju ugovori vredni preko pet milijardi evra za gradnju infrastrukture?

“ Da li je reforma kada bukvalno poklanjamo prirodna bogatstva poput državne zemlje u PKB ili rude bakra, srebra i zlata u RTB Bor, da bi nakon godinu dana otkupljivali tu istu zemlju za auto-put ili kupovali zlato na svetskoj berzi, navodi se u saopštenju SSP.

U nizu pitanja šefu Misije MMF je i „da li je ključna reforma to što je EPS nestručnim rukovođenjem doveden na granicu likvidnosti ili to što imamo spoljnotrgovinski deficit najveći u istoriji?“

Jedno od pitanja je i da li je posledica tih reformi prepolovljen rast BDP u prvom kvartalu, pad industrijske proizvodnje za 1,9 odsto i povećanje javnog duga za 400 miliona evra od početka godine?

„Iznošenjem neistinitih ocena o stanju srpske ekonomije, kako je to godinama radio Džejms Ruf, a nastavio Martjen, MMF definitivno postaje saučesnik u uništavanju Srbije“, ocenila je u saopštenju Stranka slobode i pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari