SSP: Novac građana vlasniku O2 i Prva 1Predstavnici Stranke slobode i pravde Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je vlasniku televizija Prva i O2 Srđanu Milovanoviću Poreska uprava Srbije uplatila desetine miliona dinara i upitala koliko je još novca potrebno „oteti od građana da bi se napunili džepovi“ Milovanovića.

U saopštenju SSP Milovanovića naziva „omiljenim biznismenom Srpske napredne stranke (SNS)“.

Ta stranka je navela da se direktor za kontrolu Poreske uprave Dragan Agatunović konstantno pojavljuje u plaćenim prilozima na televizijama O2 i Prva, da je njegova supruga Jelena Agatunović direktorka obe televizije.

„Očigledno je Poreska uprava redovni uplatilac, ali se postavlja pitanje koliko još državnih institucija i koliko para izdvaja za reklamiranje na TV Prva i O2 koje su nesumnjivo projekat SNS“, navodi se u saopštenju. SSP je upitala da li je Milovanović nagrađen što njegove televizije „sprovode hajku protiv opozicije“ i da li se novcem građana finansira širenje „njegove imperije“ uz tvrdnje da je Milovanović kupio i zemljište nekadašnjeg Buvljaka za 20 miliona evra. „Milovanović je klasičan primer biznismena pod pokroviteljstvom SNS koji iz državne kase dobija novac za režimske projekte.

Ostali, poput vlasnice novosadskog Kalana 9 Maje Pavlović primorani su na štrajk glađu, jer nemaju ‘sreću’ da im Poreska uprava poklanja na desetine miliona dinara“, ocenjuje se u saopštenju. (kraj) vbr/and 14:56

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari