SSP: Novi Sad pred bankrotom, a vlast obmanjuje građane da nam nikad nije bilo bolje 1Foto: SSP Novi Sad

Kada su odbornici u Gradskoj skupštini usvojili rebalans budžeta za 2022. godinu, hvaleći se pritom kako su prihodi povećani – obmanuli su Novosađane, kažu iz novosadskog odbora Stranke slobode i pravde.

„Iako prihodi veći od rashoda zvuče kao sjajna vest, istina je da je blizu četiri milijarde dinara „namaknuto” od rasprodaje gradskog zemljišta, grad se zadužio milijardu dinara, kao i pojedinačna javna preduzeća, a prispela je i donacija Pokrajinske vlade od osamsto miliona dinara za krpljenje ulica. Da nije bilo ovih „ekonomskih podviga” gradska kasa bila bi u minusu za skoro sedam milijardi dinara“, nastavlja se u saopštenju SSP.

Kako ističu, kada neko prodaje imovinu da bi namirio poverioce i vratio dugove, to se ne zove rebalans budžeta već bankrot u najavi.

Podsećaju i da je sav ovaj novac trošen isključivo na tekuće održavanje, bez jedne jedine kapitalne investicije.

SSP: Novi Sad pred bankrotom, a vlast obmanjuje građane da nam nikad nije bilo bolje 2
Foto: SSP Novi Sad

Posledice ovakvog amaterskog gazdovanja gradom kako kažu iz SSP vidljive na svakom koraku: saobraćajne gužve su postale svakodnevica, parking mesta ne postoje, nakon svake malo jače kiše ulice su poplavljene, pa se kanalizacija preliva na ulice „evropske prestonice kulture”.

„Više puta smo upozoravali na urbicid koji se u režiji SNS vlasti nad Novim Sadom sprovodi već deset godina. Sitnosopstvenički interesi i ošljarenje pretvorili su prestonicu vojvođanske ravnice, nekada sinonim za grad pun zelenila, širokih ulica i bulevara – u grad zagađenog vazduha, zakrčenih, mračnih ulica koje liče na tunele. Nema kvarta u kojem se ne oseti smrad kanalizacije. A sada, u navali zidanja zgrada bez ikakve dozvole za gradnju i plana, još je pogubnije za ceo grad što se sve to izvodi bez prethodno izgrađenih magistralnih kapaciteta za vodovod i kanalizaciju, parkirališta i odgovarajućih saobraćajnica“, zaključili su u saopštenju.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari