SSP: Novosadska vlast kuka da nema za udžbenike i vrtiće, a donirala tri miliona evra Banjaluci 1Foto: A. L./Danas

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) upitao je danas gradsku vlast zašto je donirala Banjaluci oko tri miliona evra.

Informaciju o toj donaciji objavili su juče portali u Republici Srpskoj a potvrdio je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

„Zašto Grad Novi Sad bilo kome poklanja naš novac na lepe oči? Da li je to novogodišnji poklon gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću ili je u pitanju refundiranje putnih troškova i dnevnica za Banjalučane koji su glasali na izborima u Srbiji“, upitali su iz SSP.

Naveli su u saopštenju da gradska vlast u Novom Sadu „kuka“ da nema novca za udžbenike, kanalizaciju, asfaltiranje, kao ni za povećanje subvencije za privatne vrtiće, ili plaćanje obećane odšete građanima nakon razornih oluja.

„A sada časti banjalučke vlasti novcem svih naših sugrađana. Spisak potreba Novosađana veoma je dug jer godinama izostaju kapitalne investicije, a prolaze isključivo megalomanski, često i sasvim nepotrebni projekti neimara bliskih vlasti. Izgleda da će se našim novcem ipak finansirati vrtići i infrastruktura, ali u Banjaluci“, stoji u saopštenju SSP.

Skupštinska većina u Banjaluci, predvođena Savezom nezavisnih socijaldemokarata (SNSD) Milorada Dodika, prethodno nije prihvatila rebalans budžeta zbog potrebnog zaduženja od šest miliona konvertibilnih maraka.

Stanivuković je potom rekao da je Novi Sad uplatio Banjaluci donaciju od šest miliona konvertibilnih maraka.

On je naveo da ne može da shvati da neko, ko barem malo voli Banjaluku, može biti protiv rebalansa.

„Dakle, dobijete jednu donaciju, jedan novogodišnji poklon, da iznenadite celu Banjaluku, sve one koji su u raznim svojim potrebama – što se tiče plata, socijalnih davanja, tuđe nege i pomoći, oni koji očekuju podršku za funkcionisanje javnog prevoza, vrtića, subvencije za stipendije i da jedan odbornik kaže – evo vidite, ja neću taj dar. Neću taj poklon iz nama drage Srbije, nego eto ja sam protiv Banjaluke, ja sam protiv Draška. To stvarno ne mogu da razumem“, kazao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari