SSP: Obnova Gradske tržnice u Kragujevcu katastrofalna rekonstrukcija rekonstrukcije 1Foto: SSP Kragujevac

Rekonstrukcija rekonstrukcije, tako su danas članovi kragujevačkog SSP-a, nazvali skoro dvogodišnju rekonstrukciju Glavne gradske tržnice u zaštićenoj celini Miloševog venca, na konferenciji za štampu koju su održali baš ispred ovog devastiranog objekta.

– Navršavaju se skoro dve godine od kada se sva pijačna trgovina ovog grada obavlja u asfaltom oronuloj ulici Crvenog barjaka. Podsetićemo da je aprila 2020. godine obećan završetak rekonsturkcija Tržnice za decembar tekuće godine. Međutim, tog decembra u njihovom maniru sledi naredno obećanje za krajnji rok –  jul 2021. godine. U julu ove godine priznaju da se urušio deo fasade i sebi daju još šest meseci za popravni ispit bezidejnosti, istakao je Obrad Turković, potpredsednik Gradskog odbora SSP Kragujevac.

On je danas obavestio Kragujevčane da SSP iz pouzdanih izvora saznaje da je grad odlučio da napusti dosadašnji projekat rekonstrukcije Tržnice, kao i da će novi projekat doneti pogubne posledice po već značajno urušeno stanje ovog monumentalnog objekta, kao i dodatne troškove.

– Izmene koje ce se desiti odnose se na odustajanje od podzemne garaže planirane ispod objekta, sa 53 parking mesta. Zatim, dva popularno nazvana „bunkera” izgrađena na zapadnom platou Tržnice, planirani za potrebe garaže biće uklonjeni, izjavio je on, dodavši da je najdiskutabilnija najava „da će nova namena podrumskog prostora Tržnice u kojem je trebalo da se nalazi podzemna garaža biti namenjena za supermarket jednog od poznatih maloprodajnih lanaca u Srbiji”.

Da li smo oskrnavili zgradu zbog eventualnog marketa u podrumu? Da li građani ovoliko čekaju zbog suludog projekta zatvorene garaže ispod objekta?, upitao se Turković na konferenciji za štampu Stranke slobode i pravde.

Po njemu pomenute izmene zahtevaju dodatna sredstva, a naveo je da su „dosadašnje igrarije” u vezi sa ovim preskupim projektom Kragujevac već koštale tri miliona evra.

– Kragujevčanima je oduzeto pravo da pazare u uslovima 21. veka, dok je poljoprivredne proizvođače lišila prihoda koji je trebalo da ostvare od svog rada. I jedni i drugi u „blatu”, svako na svoj način. Nema izgleda da će Tržnica uskoro početi sa radom i potpuno je izvesno da do otvaranja ovog objekta neće doći ni za 14 dana, što je rok koji su sami odredili, zaključio je on.

Gradski odbor SSP-a u vezi sa rekonstrukcijom rekonstrukcije Tržnice takođe je izeo zaključak da: „jedina nada koja građanima ostaje je njihov gubitaški proračun, jer istraživanja po ovom pitanju govore o besu građana i padu rejtinga, te svest da im se igranje sa strpljenjem ljudi po ovom pitanju više ne isplati. Razum i savest odavno nisu u igri”, tvrde iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari