SSP: Podneti zahtevi za utvrđivanje zakonitosti kod nabavke 100 zglobnih autobusa 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović podnela je danas zahteve Kancelariji za javne nabavke, Gradskom pravobranilaštvu grada Beograda i Državnoj revizorskoj instituciji da pokrenu postupak zaštite zakonitosti pred nadležnim organima kako bi se utvrdilo da li je nabavka 100 zglobnih autobusa od turskog proizvođača putem lizinga zakonita.

Kakao je saopšteno iz SSP, Popović je u pisanoj izjavi navela da je sada „sve u rukama institucija“, kao i da su zahtevi za pokretanje postupka zaštite zakonitosti podneti „sa idejom da bilo koja od navedenih institucija reaguje i pokrene postupak radi obustave ovog postupka kupovine autobusa na lizing“.

„Dostavili smo nadležnim institucijama, ako sami nisu saznali u vršenju svoje dužnosti, obaveštenje da je prva nabavka, koja je u maju 2021. godine obustavljena, jer je pronađen povoljniji način za kupovinu autobusa, bila za oko 500 miliona dinara povoljnija od nabavke koja je usvojena sada 20. avgusta“, kazala je Popović.

Popović je dodala da „čak i da je tačan navod GSP-a o zelenim sredstvima, o čemu ne postoje pojedinosti“, i dalje bi „prva nabavka bila jeftnija od nove za 100 miliona dinara“, te nije jasno što je prva zaustavljena, a druga sprovedena na ovaj način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari