SSP pred kancelarijom šefa države: Poljoprivrednici opljačkani na razlici u ceni kukuruza 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović izjavio je danas da su poljoprivrednici u Srbiji „opljačkani“ jer je u vreme prošlogodišnje žetve cena kukuruza iznosila 15-16 dinara po kilogramu, a danas je izmedju 25 i 36 dinara.

Ocenio je da je „jasno“ da iza „velike pljačke“ stoji uvozni lobi i „mešetari“ i upitao nadležne zašto nema garantovane cene kukuruza.

„Ovde je jasno da ne postoji ministar poljoprivrede, niti premijer jer smo bili ispred svih tih institucija, ali nismo dobili odgovor na pitanje zašto se uništavaju poljoprivreda i sela Srbije. Zato smo danas ispred Predsedništva jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jedini koji govori o tome, on je nadležna instucija za sve u Srbiji“, rekao je Bulatović novinarima u Pionirskom parku u Beogradu.

Upitao je da li će cena kukuruza „ponovo pasti pa opet biti podignuta za par meseci“.

Bulatović je po završetku obraćanja pokušao da ostavi klip kukuruza na ulaz Predsedništva, ali mu obezbedjenje to nije dozvolilo, navodeći da bi time „omeo“ njihov rad.

Uputili su ga ka pisarnici gde je ostavio klip, posle čega je rekao da predsednik Srbije „sutra neće moći da kaže da nije znao da su paori opljačkani“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.