SSP: Predstavnici vlasti koriste rezoluciju EP da bi „crtali metu“ na Draganu Đilasu i opoziciji 1foto FoNet/EbS

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da predstavnici vlasti, u reakcijama na rezoluciju Evropskog parlamenta (EP) o izborima u Srbiji, „crtaju metu“ na predsedniku te stranke Draganu Đilasu i opoziciji, kao i da „ugrožavaju bezbednost svakome ko ne misli kao oni“.

Poslanica SSP Tatjana Pašić saopštila je da se opozicija nakon izbora nije obratila NATO alijansi, već Evropskom parlamentu, na osnovu izveštaja posmatračke misije te institucije, koju su u Srbiju pozvali predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

„Evroparlamentarci, njih 90 odsto, glasali su za rezoluciju u kojoj se traži istraga o krađi izbora, kao i da odgovaraju svi koji su u tome učestvovali“, dodala je ona.

Pašić je navela da u rezoluciji nema reči o Kosovu, francusko-nemačkom planu, ili sporazumu iz Ohrida, već da se ona isključivo bavi izborima i stanjem demokratije u Srbiji, „zemlji koja zvanično želi da bude članica EU“.

„Ljudima je jasno da su pokrali izbore da bi ostali na vlasti, da su posle izbora nastavili da predaju Kosovo, ako je još nešto ostalo, da su nastavili da kradu, lažu i manipulišu na najbestidniji način. Za to kako izgleda Srbija danas nije kriva ni odgovorna opozicija, već oni koji su na vlasti, koji vode ovu državu i odlučuju o svemu“, ocenila je Pašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari