SSP: RTS uskratio građane za stavove najveće opozicione stranke u Srbiji 1Foto: Natalija Jakovljević

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je Radio-televizija Srbije (RTS) ne prenošenjem vesti sa sednice Glavnog odbora SSP nastavila sa cenzurom jer nije omogućila građanima da saznaju stavove najveće opozicione stranke u Srbiji.

SSP je u saopštenju navela da za sednicu Glavnog odbora te stranke u subotu, nije odvojen „ni jedan sekund“ centralnog dnevnika RTS.

„Građani Srbije su na taj način ostali uskraćeni da saznaju šta su stavovi najveće opozicione stranke kada su u pitanju izuzetno važne teme, poput odnosa prema ratu u Ukrajini, prihvatanja politike Evropske unije prema Rusiji, ali i novim izborima u Beogradu. Za sve te stavove Stranke slobode i pravde u centralnom dnevniku Javnog sevisa nije odvojen ni jedan jedini sekund“, kazali su iz SSP u saopštenju.

Kako su dodali, SSP je parlamentarna stranka za koju su glasali građani Srbije i zbog toga Javni servis ima zakonsku obavezu da prati njene aktivnosti bez obzira na političko opredeljenje njenog direktora ili urednika informativnog programa.

Sednica Glavnog odbora SSP održana je u subotu u MTS dvorani (nekadašnji Dom sindikata).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari