SSP usvojila Predlog zakona o poreklu imovine

Ostavite komentar


  1. A zašto takve zakone nisu usvajali dok su oni bili na vlasti?Nego su se lepo bogatili i ojadili državu i narod i sada oni nekome prosipaju pravdu.

  2. Posle ovog pravilno sprovedenog zakona malo ko bi se bavio politikom već poštenim radom.

  3. Istovremeno krenuti od drzavnog vrha i od zaposlenih sluzbenika u drzavnoj upravi. Mislim da bi se svi zaprepastili koliko je nivo pljacke i kriminala. Ako tako ne uradite, od cele price nema nista. Krenuti i od vrha, i od dna, istovremeno i pregledati svakog, bas svakog ko je na “drzavnim jaslama“!

    1. Pa 90% zaposlenih u MUP-u bi morola da podlegne ovom zakonu. Oni su najbogati sloj ljudi u drzavi pa sudszvo ministarstva tajkuni….

    2. Pa ako pratis vesti, lepo su oni rekli da krecu prvo od sebe. Sto znaci da ce to vaziti za sve.

  4. Ma super,zakon je verovatno dobar.Vi ste se nakrali pa sad poreklo imovine,može ali prvo vašu imovinu da popišete i objavite.Jedini je problem što taj i takav zakon nikada neće biti izglasan u skupštini jer nikada više nećete doći na vlast.A to za poreklo imovine,svakako da treba,treba takav zakon,lopurde treba da odgovoaraju.

  5. Bravo, kratla i jasna poruka. Uzgred i prilicno lako primenljivs i da moralne strane prihvatljiva. Neko raznim barabama, kabadahijama i (organizovanim) kriminalcima mora stati na put i poceti da uvodi pravdu u ovu komediju od zemlje. Jedino jos da se uzdamo da ce donosioci ovakvih predloga dobiti dovoljno glasova kako bi to sutra mogli i da sprovedu.

  6. Bilo koji zakon o poreklu imovine, imas kucu vrati stan i sl. će biti mrtvo slovo na papiru dok god u ovoj zemlji ne bude Ustavom odredjeno da ukoliko je jedna stranka ili koalicija na vlasti onda mora da opoziciji ustupi policiju, ministarstvo pravde, tužilaštvo i bezbednosne agencije. Ovakva konstelacija je jedina koja ima malu šansu da spase ovu zemlju.

  7. Mi treba da poverujemo da nemamo zakon po kome bi tuzilac pokrenuo postupak protiv B.Stefanovica,tako da ce se i ovaj zakon sprovoditi po potrebi

  8. Prvo i osnovno nezavisno sudstvo ,a zakoni moraju biti kratki jasni bez tumačenja,i bez diskrecionih prava sudije,nikako ostaviti sudu prostora da tumači zakon.Jer zakon koji se tumači i nije zakon.

  9. Ako se ne varam,zakon o poreklu je postojao i za vreme prosle vlasti.Sve ovo je prica o Kurti i Murti.

  10. Moze ali da Prvo krenete od Vas
    Samih i to Par godina unazad
    Pa onda proves za sve ostale

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.