SSP: Vučić krije probleme s Fiatom u Kragujevcu 1Foto: FoNet/Dragan Antonić

Stranka sloboda i pravde ocenila je da je pravi razlog uključivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića u televizijske programe dok je bio u posetama Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinu, to što je bio uznemiren zbog posete Dragana Đilasa i Marinike Tepić Kragujevcu.

„Džabe se uključujete s drugog kraja sveta da obmanjujete ljude obećanjima o kulama i gradovima, jer Kragujevčani znaju pravo stanje, a vrhunac je što ni rečju niste dotakli goruće teme – fabrike Fiat“, poručila je SSP Vučiću.

Dodali su da je očuvanje fabrike Fiat s 4.000 radnih mesta „tema nad temama“, a Vučićeva taktika je da i taj problem „zatrpa drugim manje bitnim temama“.

„Vaša vlast je direktno kriva“ što Šumadijski koridor zaobilazi centar Šumadijskog okruga, „što smo tek krajem ove godine povezani sa Koridorom 10, a to je moralo mnogo pre da se uradi jer je to bila obaveza i prema Fiatu“, navela je SSP.

Ta stranka poručuje Vučiću i da je investitore usmeravao u druge gradove i „sve ove godine niste imali ozbiljne razgovore sa predstavnicima Fiata u vezi sa investicijama u novi model“ automobila koji bi se proizvodio u Kragujevcu.

SSP podseća da je Srbija suvlasnica fanrike Fiata s 33 odsto i da su „građani zabrinuti šta će biti sa fabrikom“, dok Vučić „priča o kanalizaciji u Kragujevcu, gde se već unapred zna kome će se namestiti da je radi, a to nije kragujevački ‘Vodovod i kanalizacija’ „.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari