Šta je Petar Petković odgovorio Milici Đurđević Stamenkovski? 1Petar Petković Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Član Predsedništva SNS Petar Petković ističe da su kvazipatriotski zanosi i saopštenja Milice Stamenovski predstava za javnost, dodajući da Dragan Đilas trlja ruke, jer zna da je svaki glas za Zavetnike, glas za njegov očajnički pokušaj vraćanja na vlast i zavlačenja ruke u državnu kasu koja je danas puna zahvaljujući Aleksandru Vučiću.

„To koliko je Milica Stamenkovski spremna da se odupre ultimatumima zapada, najbolje pokazuje njena spremnost da potrči u politički i finansijski zagrljaj Dragana Đilasa odmah posle izbora i to je jedini “zavet” za koji ona zna“, naveo je Petković.

Dodaje da je jasno kome se Milica Stamenkovski zavetovala posle izbora i kao što Đilasovu ponudu nije imala ni snage, ni hrabrosti da odbije, jasno je kako bi tek bilo sa međunarodnim pritiscima koje bi bespogovorno sledila.

„Ona i njeni koalicioni partneri nemaju nikakvo političko, ni međunarodno iskustvo i da su oni na vlasti Srbija bi ostala na cedilu. To što joj ne smeta Đilas sa kojim bi odmah u Vladu posle izbora, znači da joj ne smeta ni nezavisnost Kosova koju propagiraju njeni budući koalicioni partneri, niti joj smeta Aljbin Kurti koji je za njih `intelektualac i gospodin čovek`“, ističe Petković.

Petković ističe da jedini ko ima snage da se odupre svim međunarodnim pritiscima, ko u lice kaže najvećim svetskim zvaničnicima da nikada neće priznati Kosovo i da nikada neće dozvoliti članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama je Aleksandar Vučić.

Milica Stamenkovski je Mirovni samit u Francuskoj ocenila kao „dodatno poniženje za Srbiju“ koja je bez obzira na gubitke u Prvom svetskom ratu bila pobednik.

„Srbija se danas ponovo suočava sa ultimatumima da se odrekne svoje državnosti i slobode i mi ih moramo odbaciti, baš kao što su to učinili i naši preci“, navela je ona u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari