Šta je sve Bratislav Gašić ispričao o Jovanjici, Krušiku i osumnjičenom za ubistvo Olivera Ivanovića 1Printskrin RTS

Mi tačno znamo ko je ubica Olivera Ivanovića i tražili smo od nemačkih organa pod čijom je zaštitom taj čovek da nam daju podatke. Imamo slike sa aerodroma Tirana kada je sleteo, kada je ušao u Prištinu, u stan, rekao je ministar policije Bratislav Gašić u Skupštini Srbije navodeći da je to rezuiltat zajedničkog rada Tužilaštva za organizovani kriminal, MUP-a, BIA.

Odgovarajući ni primedbe opozicionog poslanika Miroslava Aleksića, on je naveo da su od, kako je rekao „naših partnera“ tražili slike sa kamere, ali da im je odgovoreno da ne mogu da daju, jer je bila magla.

„U Londonu magla 350 dana u godini, ali je sada bila magla u Kosovskoj Mitrovici. Niko od vas se nije družio sa Oliverom Ivanovićem, koliko se družio Bata Gašić i Vučić i niko od vas nije vodio računa o porodici dok je bio u zatvoru. Ali je mnogo lako da se o tome kaže i priča. To što su oni nedostupni našim organima ne znači da neće biti, slučaj je rešen na način na koji to profesionalci rade.

To što su nedostupni našim organima ne znači da neće moći da budu procesuirani, ali je slučaj rešen“, naveo je Gašić.

Govorio je ministar policije i o dva nedostajuća minuta na rampi Doljevac kada je pognula Stanika Gligorijević.

„Evo Nova je objavila snimke, i deset sati nedostaje sa te na vrhu, ali sa ostalih se sve jasno vidi, čak i sa benzinske pumpe gde se vidi da Zoran Babić ulazi na zadnja vrata sa desne strane. Kažu predsednik je rekao, pa jeste užasni su snimci, kada gledate te ljude i kako iznose i Babića i pokojnu Staniku“, naveo je Gašić i upitao da li je vozač Zorana Babića osuđen? Dodao je i da nikome nije stalo da se igra sa smrću jedne žene, ali je bilo potrebno napraviti veštačku aferu.

Ministar policije govoreći o slučaju „Jovanjica“ i svedočenju inspektora (Dušana) Mitića ponovo je, kao i prošle nedelje, određene policajce označio odgovornim.

Šta je Jovanjica i svedočenje Mitića, radi se o dva inspektora, novom sistematizacijom MUP koje na sve načine pokušavaju da zadrže svoje položaje, jedan mesecima na bolovanje, i obojica već više puta prijavljivani SUK zbog zloupotreba, naveo je Gašić.

Svoj telefon nisam promenio od 96 i to i vi znate, imate komunikaciju sa mnom, međutim ne zaboravite da je gazdinstvo „Jovanjica“ krenulo sa uzgojem organske hrane, ne zaboravite da je više puta, konkretno tri puta tražilo kontrolu od MUP vrednosti marihuane, zato što su tražili uzgoj medicinske marihuane i za to postoje dokazi, to je period od pre šest godina, naveo je Gašić.

Pitali ste me i da je donator Predrag Koluvija (vlasnik gazdistva Jovanjica, prim. nov) donirao BIA, preko gradske upotrebe donirali su 261.000 dinara nameštaja za ispostavu BIA Stari grad, i ako me pitate da li je to normalno, doneću vam ovoliku knjigu da vidite koliko puta od koga je sve (bivši šef BIA u vreme vlasti Borisa Tadića, prim. nov)Saša Vukadinović dobio donacije, ne radi se tu samo da li država ima dovoljno novca za BIA ili nema, nego o drugim odnosima, da je uništeno sve posle 2003. trebalo vratiti u normalu, ispričao je ministar policije poslanicima.

Osvrnuo se i na druge napise o vezama Bezbednosno-informativne agencije čiji je direktor bio pre dolaska na čelo MUP, navodeći kao lažan tekst i da je BIA od vlasnika Jovanjice, primila brod, ali „nikad niste rekli izvinite da to nije tačno“,

I ta donacija (nameštaja) je došla preko Tošića koji je bio u upravi grada i koji je uhapšen zajedno sa njim (Koluvijom), zaključio je Gašić.

Uvek će biti oni koji će pokušavati onih koji će prodajom infomracija kriminalcima pokušati da zarade, ali to suzbijamo svakodnevno, MUP i BIA ušli u 22. vek, nismo u 21. vrlo brzo mi slikamo i znamo ko je i kada slikao, šta poslao kome i dao nešto što je u domenu informacija za koje ne smeju da izlaze iz našeg sistema, zaključio je.

Samo vas molim vodite računa zato što će ubuduće doći jako puno lepih materijala sa skaja o povezanosti mnogih, policajaca novinarksih i političkih krugova, da tada ne bude, pa nismo mislili tako, upozorio je Bratislav Gašić poslanike Skupštine.

Tvrdili se da je policajac Mitić u razgovoru sa Predragom Koluvijom da je nudio veliki novac da optući Andreja Vučića, a ja vam odgovornom tvrdim pred celim auditorijomom, da Andrej Vučić, nije nimao nikakvu vezu, ni na šesnaestom ni na kom telefonu, našli smo samo neko ime neki Andrej, ali ne Andrej Vučić i našli ste jednu jedinu poruku BIA, čestitamo vam na tome, rekao je Gašić i osvrnuo se da je u toj aferi „bila kompletna navala na mene i BIA, zaboravljate vreme do 2012. kada su stepenicama BIA prolazile na hiljade političara“.

Kada je reč o marihuani hiljadu šesto kilograma je uništeno, ne potcenjujte institucije, nije to radio ni Bata ni (Aleksandar) Vulin, nego po zakonu i tačno se zna šta je i kako urađeno, naveo je Gašić osvrćući se na prethodnog ministra policije, a sadašnjeg direktora BIA Aleksandra Vulina.

Problem je u tome što nema šest meseci doušnika iz MUP-a, nema odliva informacija, šta da radimo, „otišla je Olivera nije rekla zbogom“, dvosmisleno je poručio Gašić citirajući refren poznate pesme.

Osvrćući se na aferu „helikopter“ iz 2015, kada je bio ministar odbrane, Bratislav Gašić je rekao da sa tim takođe nemam problem – gde je taj neki novinar koji je trebalo da sačeka mene ili kog ministra na aerodromu da dam izjavu, ja imam sinove i unuke, deda sam, odgovoran sam čovek, onda je neko od novinara objavio da je sleteo, i niko ne pita kako si mogao to ako nisi bio i ako nisi video.

O aferi Krušik, je rekao da će nam doći dokumenta. Urađena je kompletna analiza Krušika, nama su industrijskom špijunažom izašli podaci, ali zloupotreba na štetu države nema, pa ni tog oca bivšeg ministra, hapsili smo tog dečka (Aleksandra Obradovića, prim. nov) zbog industrujske špijunaže, a u korist Bugarske, čijoj su namenskoj industriji otišle milijarde, naveo je Gašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari