Šta možemo čuti večeras od Vučića na Hepiju, a šta sigurno nećemo: Zoran Lutovac uoči emisije "Ćirilica" 1foto FoNet Zoran Mrđa

Aleksandar Vučić će i večeras na televiziji Hepi po ko zna koji put iskoristiti nacionalnu frekvenciju za ličnu promociju.

Naravno, on uvek nađe neki povod, a onda priča o svemu i svačemu. Pri tome, samo potvrđuje ono što i sami vidimo – da svakodnevno krši Ustav Srbije i da je potpuno uzurpirao medije i sve institucije. Sada će nam ponovo pričati bajke o velikim graditeljskim uspesima, iako nije nadležan da se time bavi, kaže za Danas Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke, komentarišući najavu predsednika Srbije da će na televiziji Hepi večeras dokazati da je izgradio više puteva od DOS-a i da je porodica Borisa Tadića više koristila obezbeđenje od njegovog sina Danila.

Lutovac kaže da ćemo ponovo čuti da je Vučić za sve zaslužan i da ni za šta nije odgovoran.

„Pri tome nam neće dati odgovore na suštinska pitanja, koja režimski mediji ne smeju ni da ga pitaju – po kojim cenama je sve to građeno, jer su cene znatno veće nego bilo gde u okruženju, zašto se vrše rekonstrukcije odmah po okončavanju radova, zašto radove izvode Kinezi, Turci, a ne naši radnici, naša preduzeća… On kao predsednik podstiče nepoštovanje zakona kada kaže da je bolje da se gradi mimo zakona nego da se nikako ne gradi. Ako već sebi pripisuje zasluge, onda je dužan i da odgovori zašto su građani Srbije oštećeni za miljardu evra zbog nelegalne gradnje koja je naknadno legalizovana i na mnoga druga pitanja“ , objašnjava lider DS.

Lutovac smatra i da su Vučićeva poređnja sa prethodnicima potpuno neumesna i besmislena. Podseća da je DOS – preuzeo potpuno uništenu državu, u kojoj bukvalno nije bilo ni para, ni energije, a standard je bio na egzistencijalnom dnu.

„DOS i naslednici DOS-a su vraćali dugove, a Vučić ih uvećava iz dana u dan. DOS se raspao već 18. avgusta 2001. godine, a Vučić je na vlasti skoro 11 godina“, napominje sagovornik Danasa i dodaje da Vučić brine isključivo o sopstvenom rejtingu i sve što radi tome je podređeno.

Zloupotrebio je, kako kaže, i rođenog sina u te svrhe. Manipulacija se sastoji u tome da je na proslavu Dana Srpske zvanično poslao delegaciju nižeg državnog nivoa, ali da je poslao i sina kako narod u Srpskoj i njegovi birači u Srbiji ne bi videli da on zapravo izbegava da ode tamo i svojim prisustvom eksplicitno podrži Republiku Srpsku i njeno političko vođstvo. Galama koju sada diže, navodi Lutovac, je „dimna zavesa“ koja treba da sakrije taj njegov manevar.

„Naravno tokom večerašnjeg gostovanja na tv Hepi, predsednik Srbije će u monologu sve predstaviti onako kako želi, jer nema nekog ko bi mogao da mu oponira – niti opozicionog političara, niti novinara. Režimski novinari služe samo da ga podsete da nešto ne zaboravi“, zaključuje predsednik DS u izjavi za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari