Šta nas čeka posle usvajanja izmena Zakona o referendumu?

Ostavite komentar


  1. Ocekuje nas referendum o izmeni preambule i granice, zbog priznavanja Kosmeta! Na referendumu ce glasati 17% gradjana! Jer najveci medju najvecima, jedini, neponovljivi, ne sme da se bori za vecinu od upisanih biraca, kako nalaze sadasnji zakon! Izmena se setio sada kada mora da prizna Kosmet, prethodnih 7 godina ga Zakon o referendumu nije mucio! Najobicnija kukavica…ali i mi ostali smo takvi, zasluzili smo ga!

  2. Čeka nas takva neviđena krađa teritorije, i to na državnom nivou, da je to nezamislivo.

  3. Sta sve radi covek unazad par godina i mi trpimo i cutimo . Sistematski otklanja prepreke za priznavanje Kosova ,preuzeo je sve televizije ,Crkvu drzi pod kontrolom zatim akademike a evo promenio je i prepreku oko referenduma. Da bi uspeo moralo bi da izadje 50 % gradjana plus jedan glas pa vecina sta odluci u tom slucaju a sad moze da izadje i 6% njegovih slepih podanika sendvicara i da tako vazno pitanje odluce tih 6% . Imamo i opoziciju koja blago ili uopste ne reaguje ,umesto da se pokrene talas naroda protiv ovakvih odluka mi cekamo da on potpise pa onda ce uslediti reakcija!

  4. Vladajuća stranka i njeni podrepaši imaju sigurnih 30% birača. Smanjivanjem broja izašlih birača uvek će imati ubedljivu većinu i sprovodiće svoje odluke kako joj odgovara krijući se iza „većine“ naroda.

  5. U zemlji u kojoj pametni glasaju nogama hrabri bi morali da glasaju i rukama i nogama da povrate vlast od mafije koja je nameracila da namestenim referendumima rasparca Srbiju.

  6. Najlepše molim da ne budem pogrešno shvaćen. Protivim se sadašnjoj vlasti i smatram je najgorom u poslednjih 30 godina. Jasan mi je i motiv za donošenje izmena zakona, ali mi nisu jasni neki komentari čitalaca. Naime, ako je raspoloženje u biračkom telu takvo da je recimo 48% građanki i građana „protiv“ nekog predloga, a nasuprot njima stoji otprilike 28% tzv. sendvičara, zar onda odluka neće biti onakva kakva ne odgovara vlastima?! Ili se mi bojimo sebe samih, naše malodušnosti i nediscipline?! Podsetimo se najnovijeg glasanja u Hongkongu. Tamo sigurno nije bilo demokratskih uslova i atmosfere, a rezultat je jasno pokazao volju birača.

    1. izbori u HK su miljama ispred naših standrda. tamo je većina medija otvorena za sve političke stranke i ljudi mogu da čuju različita mišljenja.

    2. Ne postoji obaveza glasanja….tako da za kljucne stvari mora da bude vecina upisanih biraca, a ne ovako da one koji su protiv ne racunas u gradjane! Dakle tome stonisu izasli nareferendum jasno nisu dali podrsku donosenju odluke kao i da su izasli i zaokruzili NE! Bez uvrede,ali ne treba nam Hong Kong, imamo mi i samizdravog razuma!

  7. Praktično bojkot referenduma više neće biti moguć jer teoretski ako vučić sam izađe na referendum biće kako je on glasao. Obzirom da smo se u takvu državu pretvorili ništa me ne čudi. Ovo pod hitno poništiti kada se jednom obori ova diktatura.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.