Šta rade Kragujevčani ispred SNS-a u Zemunu (VIDEO)? 1Zoran Mišić

Posle informacije da SNS dovozi iz Kragujevca pristalice i aktiviste da rade kampanju za beogradske izbore, Nova.rs je došla do snimaka koji dodatno pojačavaju sumnje i na kojima se vidi da se Kragujevčani organizovanim prevozom dovoze do lokalnog odbora vladajuće stranke u Zemunu.

Stranka slobode i pravde (SSP) objavila je u utorak da direktor javnog preduzeća „Beogradske pijace“ i poverenik SNS Bojan Bajagić dovodi zaposlene u JKP Šumadija i Gradskoj upravi Kragujevca kako bi radili kampanju za beogradske izbore.

Ovu informaciju podelila je Tijana Šerbula iz SSP, koja je naglasila da zaposleni umesto da rade posao za koji su plaćeni, oni sprovode stranačku kampanju.

Da je na delu stranačka aktivnost u cilju predizborne kampanje potvrdio je i Dalibor Jekić, narodni poslanik i predsednik GO SSP Kragujevac.

Kazao je da je u pitanju prinudni rad, te je njihov zadatak da obilaze vrata Beograđana i da skupljaju kapilarne glasove.

„Preko leđa ucenjenih Kragujevčana povereništvo Srpske napredne stranke u Kargujevcu želi da se dodvori svojoj centrali i njihovom koordinatoru Bajagiću, da se pokaže zahvalnost za davanje još jedne šanse Nikoli Dašiću i njegovim saradnicima da i u narednom periodu vode grad. Kragujevčani protiv svoje volje moraju da idu na prinudni rad u Beograd. Njihov zadatak je da u narednim mesecima obilaze vrata Beograđana i da skupljaju kapilarne glasove, izjavio je Dalibor Jekić.

Da su naprednjaci organizovano prevozili građane Kragujevca potvrđuju i snimci koji su čitaoci Nova.rs prosledili našoj redakciji. Na njima se vidi da je aktiviste dovezao kombi kragujevačkih registarskih tablica, a čuje se i komunikacija među naprednjacima.

Na snimku se vidi kako se stvorio red ispred lokalne kancelarije SNS u Zemunu, u Ulici Dragana Rakića. Prema informacijama Nove, minimalno tri različita kombija su korišćena da bi se Kragujevčani dovezli u Zemun.

Inače, ovakav vid terenske kampanje nije zabranjen, ali se postavlja pitanje da li zaposleni u javnim preduzećima koriste radno vreme da bi radili terensku kampanju za režim.

Osim toga, posle slučaja „Mala Krsna“ jedno od glavnih pitanja u kampanji je da li se iz drugih lokalnih samouprava upisuju birači u Beogradu, čime SNS veštački dobija novi broj glasača.

Pored toga, vidi se i da očigledno drže određene spiskove, pa se pretpostavlja da nakon toga treba da budu raspoređeni na neku od lokacija gde će raditi kampanju od vrata do vrata.

https://www.danas.rs/vesti/politika/predstavnici-spn-podneli-krivicne-prijave-protiv-organizatora-dovodjenja-biraca-iz-male-krsne/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari