Kragujevčani na „prinudnom radu” u kampanji SNS-a „od vrata do vrata” u Beogradu: Dalibor Jekić SSP 1Foto: SSP

 

Povodom više puta pomenute priče o Kragujevčanima koji su ucenjeni i primorani da učestvuju u kampanji od vrata do vrata Srpske napredne stranke za beogradske izbore oglasio se ponovo i Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde i predsednik GO SSP Kragujevac.

– Preko leđa ucenjenih Kragujevčana povereništvo Srpske napredne stranke u Kargujevcu želi da se dodvori svojoj centrali i njihovom koordinatoru Bajagiću, da se pokaže zahvalnost za davanje još jedne šanse Nikoli Dašiću i njegovim saradnicima da i u narednom periodu vode grad. Kragujevčani protiv svoje volje moraju da idu na prinudni rad u Beograd. Njihov zadatak je da u narednim mesecima obilaze vrata Beograđana i da skupljaju kapilarne glasove, izjavio je Dalibor Jekić.

Jekić objašnjava da se pritisci, ucene i zastrašivanja u Kragujevcu nastavljaju i posle izbora.

– Zadatak zaposlenih u javno-komunalnim i državnim preduzećima je da u narednim mesecima obilaze vrata Beograđana i da skupljaju kapilarne glasove. Svaki deo grada Kragujevca ima odredište u Beogradu odnosno opštinu u kojoj će biti radno angažovan. U Beograd se odlazi organizovano u grupama, jedna grupa je otišla u petak, a druga grupa u ponedeljak i ostaju po 7 dana, navodi on.

Po njegovom mišljenju jasno je da Srpska napredna stranka ne želi da sprovede preporuke ODIHR-a, da je i dalje spremna da manipuliše i obmanjuje kako domaću tako i međunarodnu javnost.

– To vidimo i na ovom primeru. Pored toga što ne odustaje od vršenja pritisaka, ucena i zastrašivanja, u ovom slučaju imamo i zloupotrebu javnih sredstava. Za vreme angažovanja ljudi u Beogradu koji su zaposleni u javnim i državnim preduzećima njima će biti vođeno da rade na svojim poslovima, a što je bio slučaj i u prethodnoj kamapnji, objašnjava Jekić u svom obraćanju javnosti medijima.

Zbog toga se on obraća Nikoli Dašiću, gradonačelniku Kragujevca i povereniku SNS-a za ovaj grad sa apelom da se prestane sa pritiskom i ucenom Kragujevčana bez obzira kojoj stranci oni pripadali jer je „prinudni rad je bio odlika prošlog veka”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari