SSP: Naprednjaci 'dovlače' zaposlene u komunalnim preduzećima po Srbiji da rade kampanju u Beogradu 1foto Zoran Mišić Danas

Potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Tijana Šerbula saopštila je večeras da direktor JKP „Beogradske pijace“ i poverenik Srpske napredne stranke (SNS) dovodi zaposlene u JKP „Šumadija“ i Gradskoj upravi Kragujevca u Beograd da sprovode politiku pod vrata do vrata, kucaju na vrata Beograđana i ubeđuju ih da Šapić sjajno vodi naš grad i da na predstojećim izborima glasaju za SNS.

Ona je naglasila da umesto da rade posao za koji su plaćeni, ovi ljudi koji su smešteni u Garni hotelu „Lav“ u Zemunu, sprovode stranačku kampanju.

„Ovo je samo još jedan dokaz da SNS nije u stanju da sprovede kampanju od vrata do vrata sa svojim aktivistima iz Beograda“ istakla je Šerbula u saopštenju.

Dodala je da „nema opravdanja za zloupotrebu javnih resursa što je u direktnoj suprotnosti sa ODIHR-ovim preporukom broj 5.

„Ova preporuka kaže da organi vlasti treba da preduzmu mere da onemoguće zloupotrebu položaja i državnih sredstava i svako takvo kršenje treba rešavati kroz proporcionalne i odgovarajuće sankcije i predstavlja direktno kršenje Zakona o javnim preduzećima“, naglasila je Šerbula u saopštenju.

Ona je istakla i da je više nego jasno da „šta god SNS radio u kampanji, jedno je jasno, Beograd ne želi ovu nestručnu, bahatu i kriminalizovanu vlast“.

„Beograđani su im to već dva puta poručili i opet će na narednim izborima koji će se održati kada se ispune preporuke ODIHR-a i označiće kraj vladavine naprednjaka koji Beograd ruše, a sve nas maltretiraju“, zaključila je Šerbula u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari