Šta se zapravo dešava na Kosovu i Metohiji: Kurtijev autogol ili dogovor između njega i Vučića

Specijalci KPS i juče čuvali "osvojena" sedišta srpskih opština na KiM

Ostavite komentar


  1. Autogol Vucica sto nije dozvolio Srbima da izlazu u Izbore, I Sve sto bude u Sever Kosova kriv od glave do pete je Zvanicni Beograd .

  2. Ali, ne mogu specijalci da 365 dana čuvaju opštine, ako je narod protiv toga što mu se nameće, objašnjava Jakšić. Glupos. Naravno da mogu i hoće.

  3. Cela farsa oko kontejner izbora je Kurtijev autogol, svakako nije Vucicev.

  4. Imate li imalo novinarske profesije u sebi, kad pisete ovakve nebuloze?

  5. Kfor ne obavlja svoj posao kako treba jer Kurti na Kim radi sta hoce a to tako ne sme.

  6. Hajde da se ne pravimo blesavi, pa nemamo baš svi pamćenje kao kokoške.
    Na osnovu dogovora u Ohridu, održani su izbori na Severu. Po instrukcijama Beograda, Srbi nisu izašli a razlozi su totalno nemušti i suludi.
    S druge strane, Zapad ima jednu nezgodnu osobinu a to je da se drži dogovora.
    Videli su oni da Srbi nisu izašli a to su tumačili kao kršenje dogovora i Vučić je dobio po nosu zbog toga.
    Sada će stvari ići mnogo komplikovanije po Srbe. Albanci se neće povući i na kraju, narod će da legne na rudu a za posledice neka se obrate Vučiću koji ih je prodao za još koju godinu opstanka na vlasti.

  7. „Zapad ima jednu nezgodnu osobinu a to je da se drži dogovora“
    Да, да , запад се врло држи слова Резолуције 1244, Дејтонског споразума, Минског споразума, или Бриселског споразума о Заједници српских општина.

  8. I slepac može da vidi da je u pitanju dogovor, a zapad može kako hoće, da poštuje dogovor ili ne, jer se pita a ne mi.

  9. Dogovarali se nekad Milošević i Tuđman o prekidu vatre pred izbore kako u Srbiji tako i u Hrvatsloj. Sad se dogovaraju Kurti i Vučić vidi se iz aviona.

  10. Poslati vojsku i policiju na kosovu, ali Vucicev i seseljev sin u prve redove takodje svi iz sns i sps liste u prve redove

  11. Gde su drugari Novaka Nedica da brane srbe na Kosovu ? Gde su Vucicevi glasači da sednu u bus i odu na Kosovu?

  12. Naravno da je sve dogovor Vučića i Kurtija. Tenzije se dižu kada to jednom ili drugom odgovara a onda se bajagi postigne neki dogovor a onaj ko je od njih, zbog nečega, bio ugrožen ispada heroj. Da Vučić imalo misli o Srbima na Kosovu, ne bi potpisao sporazum u Briselu i time „ukinuo“ samostalne srpske institucije na severu K. Mitrovice jer Albanci nisu prelazili most na Ibru. Da je stvarno hteo formiranje ZSO na severu, on bi najkasnije u2 godine nakon toga (2015) prekinuo sve razgovore dok garanti tog dogovora, EU) ne nateraju tzv Kosovo na njegovu implementacij. Umesto toga, on im je darivao Gazivode, međunarodni telefonski broj i Srpsku listu, koja je bila sastavni deo u svakoj vladi (od Tačija, Haradinaja pa i Kurtija). Tek kada je Kurti počeo da ugrožava šverc te liste sa Srbijom, naredio je izlazak iz institucija i ne izlazak na izborima, iako je tamo većinsko srpsko stanovništvo pa bi bili i pobednici izbora. Da li je razlog tih odluka bilo to što se uplašio većeg učešća sve snažnije opozicije kojoj je dosta terora Srpske liste, čije kolovođe su glavni tajkuni u Srbiji gde žive i rade. Ili je razlog što protesti u samoj Srbiji sve više jačaju a glavni cilj im je zaustavljanje svakog nadilja: i fizičkog i moralnog i institucionalnog a čiji je on glavni autor i ptomotor. Ovim se nada da će opet prevariti narod na Kodovu, postaće mirotvorac ili spasitelj kako ga nhegovi mediji predstavljaju.

  13. Ајде сви забринути коментатори да се јаве у своје матичне јединице ВС и ставе се на располагање!
    Покажите своје родољубље на делу а не млаћењем празне сламе по порталима!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. i 26. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.