Šta su naprednjaci poručili na tribini povodom 8. marta: I Srbija je ženskog roda 1Printskrin Tviter/SNS

Srpska napredna stranka je mnoge stvari u Srbiji promenila nabolje, a jedna od njih je i položaj žena, izjavila je poverenica Gradskog odbora SNS i predsednica Vlade Ana Brnabić, na tribini 2. marta.

Kako je objavljeno na nalozima SNS-a, na društvenim mrežama, najviši funkcioneri naprednjaka, govorili su na tribini „Žene-energija koja pokreće svet“ koju je povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena organizovao opštinski odbor Srpske napredne stranke Palilula.

„Žene se danas nalaze na rukovodećim mestima u mnogim upravnim okruzima. U Skupštini Srbije žene čine više od trećine poslanika, a među njima je najveći broj iz SNS“, rekla je Brnabić i dodala da devet ministarstava u Vladi Srbije vode žene, da je žena na čelu Narodne banke Srbije, da je republički javni tužilac žena.

Najvažnije promene u zemlji, među kojima je i poboljšanje položaja žena, prema njenim rečima, pokrenuo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na tribini je govorio i potpredsednik SNS i ministar odbrane Miloš Vučević, za koga se očekuje da bi mogao postati premijer sredinom 2024. godine, budući da je Vučić rekao da je aktuelna vlada oročena na dve godine.

Vučićević je istakao da je ponosan što je deo vlade čiji je predsednik žena, što žene čine veliki deo parlamenta, ali i što su žene uspešne u mnogim drugim poslovima koji se više smatraju muškim pa ih ima u vojsci, rade kao vozači u gradskom saobraćaju, postižu dobre rezultate u sportu.

„I Srbija je ženskog roda. Vi treba da nas pokrenete i prizovete pameti da u ovim teškim vremenima ispravno postupimo i preteknemo, da se kao zemlja razvijamo, imamo više dece“, poručio je Vučećvić i dodao da žene više nego muškarci podržavaju Aleksandra Vučića i da su potrebne SNS-u.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic_odbrana)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari